Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Na Ulici obrti letos več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 šol

15. SEPTEMBER 2022  |   Mira Črešnar

 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je tudi na letošnjem MOS v Celju postavila Ulico obrti, kjer si lahko obiskovalci v živo ogledajo kar enajst obrtnih poklicev - mizar, elektrikar, kuhar, natakar, pek, slaščičar, oblikovalec kovin-orodjar, strojni mehanik, klepar-krovec, voznik in rokodelec. Zanimanje med mladimi je ogromno, letos si bo tako Ulico obrti ogledalo več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol.

 

ulica obrti splet 01

OZS tudi na letošnjem sejmu posebno pozornost namenja promociji obrtnih poklicev. Na Ulici obrti v dvorani L1 so tako predstavljeni deficitarni obrtni poklici. Sekcija domače in umetnosti obrti pri OZS pa na sejmu predstavlja posamezne rokodelske dejavnosti, kot so slamnikarstvo, lončarstvo, klekljanje idrijske čipke, izdelava godal, kostumov itd. Številni rokodelski poklici so izumirajoči, v Sloveniji imamo tako le še tri slamnikarje. Osrednja točka ulice obrti je »Vajeniška pisarna«, kjer lahko obiskovalci, predvsem mladi, prejmejo vse informacije o vajeniškem sistemu izobraževanja. Mladim pa se zdi še posebej zanimivo to, da se lahko tudi sami aktivno vključijo v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusijo v posameznem poklicu.

ulica obrti splet 02

Prvič doslej na MOS poteka tudi Državno tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih SloveniaSkills 2022, kjer se bodo v teh dneh tekmovalci pomerili v 11 poklicih - frizerstvu, slikopleskarstvu, kuharstvu, strežbi, cvetličarstvu, aranžerstvu, kamnoseštvu, mehatroniki, IKT, pohištvenem in stavbnem mizarstvu. Tekmovanje organizira Center za poklicno izobraževanje ob podpori sekcij pri OZS.

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam