Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ROČNO PREMEŠČANJE BREMEN

Na voljo novi elektronski obrazci za oceno tveganja pri bremenih

15. 02. 2024
Avtor: Nina Ličar
ROČNO PREMEŠČANJE BREMEN

Kot smo vas že obveščali v novici z dne 2.8.2023 se z dnem 1.8.2024 prične uporabljati nov Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen, ki je dostopen na povezavi.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 14.2.2024 objavilo elektronske obrazce za ocenjevanje tveganja pri ročnem premeščanju bremen, ki so dostopni na spletni strani ministrstva.

Elektronski obrazci služijo kot pomoč pri vnašanju vrednosti in izračunih v zvezi s presejalnim testom in tremi metodami ključnih kazalnikov za ocenjevanje in načrtovanje telesnih delovnih obremenitev na delovnem mestu glede na prilogi 2 in 3 Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen (Uradni list RS, št. 84/23 in 98/23).

Vir: MDDSZ