Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PRANJE DENARJA

Nov seznam tveganih držav za pranje denarja ali financiranje terorizma

03. 07. 2024
Avtor: Jasmina Malnar Molek
PRANJE DENARJA

Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

Na seznam držav FATF (Financial Action Task Force), s strateškimi pomanjkljivostmi na področju preprečevanja pranja in financiranja terorizma, za katere se izvaja strožje spremljanje, so dodane države Monako, Namibija in Venezuela in umaknjene Barbados, Gibraltar, Jamajka, Turčija, Uganda in Združeni arabski emirati.

Monako, Namibija in Venezuela so tako na skupnem seznamu tveganih držav nove, Turčije pa na skupnem seznamu tveganih držav ni več. Barbados, Gibraltar, Jamajka, Uganda in Združeni arabski emirati so sicer umaknjeni s seznama FATF, so pa zaradi njihove uvrstitve na druge sezname še vedno uvrščene na skupni seznam tveganih držav. 

Nov seznam tveganih držav

Vir: Urad RS za preprečevanje pranja denarja