Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Novi izjemi do 15. avgusta 2021

15. JULIJ 2021  |   Zdenka Bedekovič

Objavljen je "Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19". Dopolnitev odloka velja od danes dalje.

Izjemi tranzit in mednarodni transport se uporabljata od danes 15. julija 2021 pa do vključno do 15. avgusta 2021.

Torej po novem se za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in pogoja PCT dovoljuje do 15. avgusta 2021 za:

- Osebo, ki je napotena na ali z opravljanja nalog v sektorju mednarodnega prevoza-dokazilo Spričevalo za delavce v sektorju mednarodnega prevoza ali drugo ustrezno listino, ki dokazuje napotitev s strani delodajalca;

 

- Osebo, ki potuje v tranzitu ter zapusti Republiko Slovenijo v najkrajšem času in sicer najpozneje v 12 urah po vstopu.

 

Vsi tisti, ki bodo uveljavljali eno od izjem, morajo policiji predložiti dokaze za obstoj izjeme. V primeru, da tega nimajo so napoteni v karanteno na domu. Ko gre za tujca, ki nima prebivališča v Republiki Sloveniji, se mu vstop v Republiko Slovenijo dovoli, a se ga napoti v karanteno na domu za deset dni, če dokaže zagotovljeni prostor za prestajanje karantene. Če tega nima se mu vstop v Republiko Slovenijo ne dovoli.  

 

Dostop do spremembe odloka:

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-2456/odlok-o-dopolnitvi-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

 

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam