Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KREDITI SPS

Novi mikrokrediti za mikro in mala podjetja

19. 02. 2024
Avtor: Tamara Starič Petrović
KREDITI SPS

Slovenski podjetniški sklad (SPS) začenja leto 2024 z objavo 10 mio EUR vrednega razpisa v okviru mikrokreditne sheme. Mikro in mala podjetja, ki potrebujejo finančna sredstva za svoje poslovanje, imajo preko SPS ponovno odlično priložnost hitro, enostavno ter pod zelo ugodnimi pogoji zaprositi za mikrokredit do višine največ 25.000 EUR za manjše investicije in/ali obratna sredstva, kar bo številnim podjetjem, omogočilo premostitev likvidnostnih potreb.

SPS je dne 16. 2. 2024 v Uradnem listu RS št. 13/2024 objavil javni razpis P7 2024 – MIKROKREDITI 2024, katerega razpisuje iz sredstev Sklada skladov SID BANKE. Za sredstva bodo lahko zaprosila mikro in mala podjetja z najmanj enim zaposlenim, ustanovljena pred 1. 1. 2022 in z bonitetno oceno vsaj SB7. Pridobljena sredstva bodo podjetja lahko porabila za financiranje različnih stroškov, kot so: nakup nove opreme, nakup patentiranih pravic, licenc, stroški materiala in trgovskega blaga, stroški storitev, plače zaposlenih ter drugih operativnih stroškov.

Mikrokrediti v višini od 5.000 EUR do 25.000 EUR so na voljo z ročnostjo do 5 let s poudarkom na enostavni in hitri pridobitvi. Ostale ugodnosti so izražene v:

  • nižjih zahtevah po zavarovanju (8 menic podjetja)
  • nižji obrestni meri (37,5 % 6-mesečni EURIBOR + fiksni pribitek 0,8 %),
  • možnosti koriščenja moratorija do 6 mesecev,
  • kredit lahko krije do 100 % vrednosti upravičenih stroškov projekta, a največ 25.000 EUR,
  • stroški odobritve in vodenja kredita se NE zaračunavajo.

Več o tem najdete tu: SPS