Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Novi pogoji za vstop v Republiko Slovenijo

21. JUNIJ 2021  |   Zdenka Bedekovič

 

»Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«, je bil objavljen 18. junija. Ta je pričel veljati 19. junija in bo veljal do 27. junija 2021.

Po novem objavljena sprememba odloka uvaja oranžni in zeleni seznam. Z oranžnim seznamom so na podlagi ocene o epidemiološki situaciji določena območja za katera velja visoko tveganje za okužbe z virusom COVID-19. Ta je določen v Prilogi 1.

V Prilogi 2 so objavljene določbe rdečega seznama, Priloga 3 pa določa temno rdeči seznam. Torej ostala območja, ki pa niso nikjer uvrščena na nobeden seznam pa spadajo na zeleni seznam, ki ga določa Priloga 4. Vse priloge pa so sestavni deli zgoraj omenjenega spremenjenega odloka.

Naj še opozorimo, da vse tretje države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temno rdečem seznamu, so uvrščene na oranžni seznam.  

Po novem se za vstop v Republiko Slovenijo podaljšuje negativni test PCR na 72 ur od odvzema brisa, a hitri antigenski test (test HAG) še vedno ostaja veljaven 48 ur od odvzema brisa.

Ob prihodu v Republiko Slovenijo tako iz rdečih, kot iz temno rdečih držav se zahteva predložitev PCR test. Poleg tega pa je nato oseba napotena v karanteno na domu za deset dni. Tej ni potrebno v karanteno, če predloži potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Naj omenimo še, da ni nobenih sprememb pri dosedanjih izjemah.  

 

Dostop do celotne spremembe odloka:

https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021098.pdf

 

   

Preberite tudi:

Pišite nam