Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Predstavitev pozivov za vstop v zeleno shemo slovenskega turizma – nov znak Slovenia Green Cuisine

22. JANUAR 2021  |   Vlasta Markoja

                                                         

Spoštovani člani OZS-Sekcije za gostinstvo in turizem, vabimo vas na

 

PREDSTAVITEV POZIVOV ZA VSTOP V ZELENO SHEMO SLOVENSKEGA TURIZMA

 

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je že od leta 2015 krovni nacionalni program za razvoj trajnosti v turizmu, v katerega je bilo konec leta 2020 vključenih več kot 100 destinacij in ponudnikov z znakom Slovenia Green. Trajnostni razvoj bo v času po epidemiji Covid-19 še bolj v ospredju tudi v gostinstvu – na STO si bomo še naprej prizadevali za promocijo vrhunske kakovosti v slovenski gastronomiji in za razvoj kratkih nabavnih verig, ki so velika prednost Slovenije.


Verjamemo, da je za uspeh in vidnost slovenske gastronomije na svetovnem turističnem zemljevidu ključno sodelovanje vas, ponudnikov. Zato smo tudi v ZSST v letošnjem letu vpeljali nov znak Slovenia Green Cuisine, ki bo odlikoval tiste ponudnike, ki boste trajnosti namenjali še posebno pozornost. Poziv za pridobitev tega znaka bo objavljen hkrati z vsemi ostalimi za vstop v Zeleno shemo.

 

 

Predstavitev pozivov bo potekala v četrtek, 28. januarja 2021, prek spletnega orodja Zoom, s pričetkom ob 10. uri. Pridružite se lahko s klikom na povezavo:

https://us02web.zoom.us/j/89371332747 (meeting ID: 893 7133 2747).

 

Število članov ZSST, tako destinacij kot ponudnikov, vztrajno raste, zato Shema postaja tudi osrednja platforma za razvoj projektov za implementacijo zelenih vsebin v slovensko turistično ponudbo. Poleg intenzivnega vključevanja gastronomije bomo v letošnjem letu posebno pozornost namenili projektom za izločitev plastike za enkratno uporabo.

Predstavitvi pozivov za vstop v ZSST bo ob 11. uri sledila še predstavitev poziva za prijavo 5-zvezdičnih doživetij in pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences.

V času po epidemiji bo zelena usmeritev zagotovo prednost, kakršno bodo iskali mnogi gostje, saj zagotavlja visok nivo varnosti in kaže na odgovoren odnos nosilca znaka do okolja. Več o ZSST si lahko preberete na tej povezavi. Vpeljava gastronomije v ZSST bo tudi eden vidnejših rezultatov projekta Evropska gastronomska regija – Slovenija je v letošnjem letu ponosna nosilka tega naziva, zato vas vabimo, da se aktivnostim priključite kot podpornik.

 

Vljudno vas vabimo k razmisleku o pridobitvi znaka Slovenia Green Cuisine in vstopu v Zeleno shemo slovenskega turizma.

Preberite tudi:

Pišite nam