Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Po petih dneh prekinjena karantena

14. MAJ 2021  |   Zdenka Bedekovič

 

Dne 13.5.2021, je bil v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen »Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Odlok začne veljati od 15.5. 2021 in velja do 23.5.2021.

Po novem odloku velja, če se ob vstopu v Republiko Slovenijo napoti osebo v karanteno na domu, se v času trajanja karantene ta lahko testira s PCR testom na prisotnost COVID 19.

Če je test negativen se šteje, da je karantena prekinjena. Karantena se po novem lahko prekine peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

Objavljena je tudi nova Priloga (rdeči seznam držav ali administrativnih enot držav), ki je sestavni del odloka. Ta se pa po novem zamenja z novo Prilogo, ki je bila prav tako včeraj objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije.    

Dostop do novega odloka:  

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-1554/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvi-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

 

Preberite tudi:

Pišite nam