Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
novica

Razcvet sejmov v polnem zamahu

25. MAJ 2022  |   Zdenka Bedekovič

V času koronakrize so sejemske prireditve povsem zamrle, tako v tujini kot doma. V času krize so bile v večini odpovedane, podjetja pa so lahko le nemočno opazovala prestavljanje sejemskih prireditev. V zadnjem obdobju so te vendarle ponovno zaživele in življenje se tudi na tem področju vrača v stare tirnice.

Koronakriza je povzročila precejšno škodo tako podjetjem, ki se ukvarjajo s sejemsko dejavnostjo, kot  tudi podjetjem, ki so željno pričakovala tuje sejme, na katerih bi se lahko ponovno pojavila ter sklepala nova sodelovanja ali se samo promovirala na tujih trgih.  

Čeprav so mnogi organizatorji v času koronakrize nadomeščali sejemske prireditve z virtualnimi sejmi, ti niso mogli nadomesti osebnih stikov, ki so nepogrešljivi pri srečanjih s poslovnimi partnerji in potencialnimi kupci.   

Ponovna oživitev sejmov, tako doma kot v tujini, je zopet prinesla upanje za podjetnike začetnike, kot  tudi tista podjetja, ki že poslujejo s tujino. Naj omenimo, da so sejmi v tujini izredno pomembni za promocijo podjetja. Ti so eden izmed najprimernejših načinov za uspešno predstavitev podjetja in izdelkov, s katerimi želi podjetje osvojiti tuje trge v čim širšem krogu. Prav tako pa sejemske prireditve omogočajo podjetjem vpogled v konkurenčni položaj tujih podjetij, dogajanje v panogi in tudi nove trende, ki so prisotni na tujih trgih.    

Slovenski trg je premajhen, zato se želijo slovenski podjetniki čim prej pojaviti na sejemskih ali podobnih prireditvah, kjer pridejo v stik z bodočimi kupci. Ti lahko izdelke na razstavnih prostorih ogledujejo, pokušajo, ko gre za živilske izdelke, ocenjujejo njihovo kakovost in podobno.

Na koncu naj poudarimo, da so mednarodni in domači sejmi ter druge podobne prireditve nujno potrebni, saj se s tem krepijo poslovne vezi med bodoči poslovnimi partnerji in njihovimi kupci. Vse druge oblike sejmov ne morejo nadomestiti vse pestrosti, ki jih ponujajo sejmi doma in v tujini.

 

Preberite tudi:

Pišite nam