Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Zaostreni vladni ukrepi pri prehajanju državne meje

03. JULIJ 2020  |   Zdenka Bedekovič

 

Vlada je izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVI-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

S 4. julijem bodo po novem na zeleni seznam uvrstili po Belgijo in Nizozemsko. Z njega pa bodo črtane naslednje države:

- Češka,

- Hrvaška in Francija.

Že ob vstopu v Slovenijo se bodo vročale odločbe o karanteni. Policija pa bo ob vstopu v Republiko Slovenijo odvzela vse potrebne podatke o prestajanju karantene in jih posredovala predstavniku Ministrstva za zdravje. Ta pa bo na mejnem prehodu poskrbel za izdajo in vročitev odločbe o karanteni. Torej osebi se bo dovolilo vstop v državo po vročitvi odločbe.  

Odlok prinaša še ostale izjeme in sicer za lastnike nepremičnin kot tudi za osebe z rezervacijo nočitve v Sloveniji. V izjemah 10. člena je dodana nova 16. točka. Ta določa, da se karantena ne odredi državljanom držav, ki prihajajo iz držav s seznama varnih držav.   

Odlok je bil danes sprejet na Vladi, a začel bo veljati takoj naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Preberite tudi:

Pišite nam