Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

120 podjetij iz sedmih držav danes na MOS sklepalo nove posle

13. SEPTEMBER 2018  |   Mira Črešnar

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je v sodelovanju z Advantage Austria Ljubljana in Evropsko podjetniško mrežo EEN na MOS pripravila tradicionalno mednarodno poslovno srečanje z dvostranskimi pogovori. 120 podjetij iz sedmih držav je opravilo kar 600 pogovorov.

 

Za uvod v celodnevno poslovno srečanje sta zbrane pozdravila mag. Eva Pfutscheller, namestnica direktorja Advantage Austria Ljubljana in Ivan Meh, podpredsednik OZS. Med drugim je poudaril, da OZS, glede na to, da je Slovenija majhna država, spodbuja svoje člane k internacionalizaciji poslovanja in jim pri tem tudi pomaga. Predvsem z informacijami, udeležbo na sejmih in poslovnih srečanjih, kakršno je bilo tokratno. »Taka srečanja so dragocena predvsem zaradi novih poznanstev in če ta pomenijo še nove posle, je namen dosežen,« je še dejal Meh. 

 

Vsebinski del srečanja se je začel z delavnico Kako najti pravega prodajnega partnerja ali distributerja. Na njej so predstavili avstrijsko in slovensko združenje trgovinskih agentov, udeleženci poslovnega srečanja pa so dobili tudi praktične pravne nasvete in informacije glede iskanja prodajnih partnerjev. Damjana Sever, predsednica slovenskega Združenja trgovskih agentov, mag. Christian Rebernig, direktor združenja trgovskih zastopnikov pri Avstrijski gospodarski zbornici, Johann Fürntratt, predsednik trgovskih agentov na avstrijskem Štajerskem in uspešen trgovski zastopnik, in odvetnik Simon Bračun so zbranim podjetnikom svetovali, naj pri iskanju poslovnih partnerjev uporabljajo platforme, ki so temu namenjene, sodelujejo na poslovnih srečanjih, izkoristijo brezplačne informacije, ki jih različna združenja in zbornice ponujajo v okviru članstva, pri sklepanju poslov pa naj ne pozabijo na pravne podlage.

 

Sicer pa je bil tudi tokrat dogodek namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med podjetji, ki delujejo na področju gradbeništva, elektro industrije, kovinske industrije, obnovljivih virov energije, lesne industrije, plastike in logistike. Vabilu organizatorjev se je odzvalo 120 podjetij iz sedmih držav. Opravili so kar 600 pogovorov, kar je največ odkar poteka mednarodno poslovno srečanje na MOS.

Preberite tudi:

Pišite nam