Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

1700 osnovnošolcev na letošnji Ulici obrti na MOS

12. SEPTEMBER 2018  |   Mira Črešnar

Ulico obrti, ki se nahaja v dvorani L1 Celjskega sejmišča, je danes obiskalo več kot 500 osnovnošolcev iz 14 osnovnih šol. Navdušeni so bili nad predstavitvijo 14 obrtnih poklicev, nekateri so se tudi preizkusili v izdelavi izdelkov in storitev. Ulico obrti bo do konca sejma obiskalo kar 1700 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol iz vse Slovenije. 

 

Na Ulici obrti, ki poteka pod geslom Moj talent, moj poklic, je predstavljenih kar 14 obrtnih poklicev, oblikovalec kovin - orodjar, strojni mehanik, mizar, gastronomske in hotelske storitve, slikopleskar, elektrikar, tesar, pečar - polagalec keramičnih oblog, izvajalec suhomontažne gradnje, pek, slaščičar, avtoserviser, avtokaroserist in pletar. Učenci se lahko tudi sami aktivno vključijo v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu. 

 

Osrednja točka Ulice obrti je vajeniška pisarna, kjer  lahko obiskovalci, mladi in njihovi starši, dobijo vse informacije o vajeništvu. Ulica obrti je organizirana po načelu vse na enem mestu, kar pomeni, da lahko obiskovalci vidijo predstavitev poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobijo informacije srednjih šol in spoznajo strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je zadovoljna s številčnim obiskom Ulice obrti, saj je njen cilj, da se čim več mladih odloči za obrtne poklice. V obrti in podjetništvu se namreč že vrsto let soočajo s pomanjkanjem usposobljenega kadra. 

 

Preberite tudi:

Pišite nam