Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

2000 osnovnošolcev iz 40 OŠ na letošnji ulici obrti

12. SEPTEMBER 2019  |   Mira Črešnar

Na letošnji ulici obrti skušajo mladim na privlačen način predstaviti dvanajst obrtnih poklicev, in sicer: klepar – krovec, elektrikar, mizar, oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, tesar, zidar, avtoserviser, pek, slaščičar, kuhar in natakar. Osrednja točka ulice obrti je vajeniška pisarna, kjer lahko obiskovalci prejmejo vse informacije o vajeništvu. »Ulica obrti je odličen projekt zbornice in naših partnerjev, kar dokazujejo tudi številke. Zanimanje osnovnih šol in osnovnošolcev za ulico obrti namreč iz leta v leto narašča,« je ob tem dejal predsednik OZS Branko Meh. 

Minister Pikalo je pohvalil prizadevanja zbornice, ki skuša na ta način približati obrtne poklice mladim in tudi njihovim staršem. Ulico obrti si je danes ogledala tudi delegacija poslancev iz stranke SD z Dejanom Židanom na čelu. 

Ulica obrti je tudi letos organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj bo hkrati potekala predstavitev posameznih poklicev in vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, obiskovalci pa bodo dobili tudi informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se lahko tudi sami aktivno vključijo v izdelavo izdelka in se preizkusujo v posameznem poklicu. Na ulici obrti pa je letos predstavljena tudi lončarska delavnica. 

 

Preberite tudi:

Pišite nam