Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PODPORA SPREMEMBAM ZAKONA

Delodajalci podpirajo predlog Zakona o spremembah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

22. 11. 2023
Avtor: Mira Črešnar
PODPORA SPREMEMBAM ZAKONA

Skupina poslank in poslancev, s prvopodpisano Jelko Godec, je dne 20. 11. 2023 vložila v zakonodajni postopek Predlog zakona o spremembah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-B), EPA 1171-IX (v nadaljevanju: predlog zakona).

S predlogom zakona se odpravljajo spremembe, ki izhajajo iz nedavno uveljavljenega Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (Ur. l. RS, št. 50/23 – ZEPDSV-A) in so prinesle dodatne administrativne obremenitve za delodajalce.

Glede na to, da se s predlogom zakona odpravljajo dodatne administrativne obremenitve za delodajalce in glede na to, da predlog zakona ne prinaša novih obremenitev, reprezentativne delodajalske organizacije – Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - Predlog zakona o spremembah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-B), EPA 1171-IX, podpiramo.

 

S spoštovanjem,

 

Mitja Gorenšček, l.r.
Izvršni direktor GZS                                                  

Mija Lapornik, l.r.   
Izvršna direktorica TZS

Miro Smrekar, l.r.
Generalni sekretar ZDS   

Nataša Cvetek, l.r.
Generalna sekretarka ZDOPS

Danijel Lamperger, l.r.
Generalni direktor OZS

 

Preberite tudi