Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Dogodki OZS na letošnjem MOS

05. SEPTEMBER 2018  |   Mira Črešnar

Obrtniki in podjetniki bodo osrednji nosilci dogajanja na sejmu MOS!

Za svoje člane, promocijo obrti in podjetništva ter širšo javnost bo OZS na letošnjem MOS pripravila obsežno predstavitev, kot najpomembnejša partnerica in nosilka poslovnih dogodkov na sejmu pa bo odigrala tudi ključno vlogo povezovanja poslovnega dogajanja širše regije, v kateri MOS predstavlja največjo in najcelovitejšo poslovno sejemsko prireditev.
Sodelovale bodo vse strokovne službe, njene sekcije in odbori ter številne območne zbornice. Predstavili bomo obrtniške poklice in možne poti izobraževanja, pripravili številna srečanja, delavnice, izobraževanja in okrogle mize ter organizirali skupinske razstavne prostore svojih članov.
Več dogodkov bo namenjenih tudi sodelovanju in povezovanju z letošnjo državo partnerico Republiko Srbijo, obeta pa se tudi vrhunsko poslovno srečanje z dvostranskimi pogovori, zato izkoristite številne priložnosti in pridite na MOS!
 


Koledar dogodkov OZS, tudi na MOS!


Naša stanovska organizacija bo tako na sejmu predstavila svoje številne aktivnosti v podporo obrtnikom in podjetnikom. Glavni razstavni prostor OZS lahko obiščete v dvorani L1 in drugih sejemskih dvoranah na površini več kot 1.000 m², kjer se bodo predstavile strokovne sekcije, odbori, območne zbornice, številni člani in partnerske organizacije ter strokovne službe. Širši javnosti in bodočim članom bomo pokazali, da se res splača biti član OZS in zakaj smo le skupaj lahko dejansko močnejši!
 

Številna poslovna srečanja

Slavnostno odprtje 51. MOS bo v torek, 11. septembra, sejem bo v družbi zbranih obrtnikov in podjetnikov ter drugih gostov odprl Borut Pahor, predsednik RS. Že drugi sejemski dan v sredo, 12. septembra bo potekal Mednarodni gospodarski forum, katerega namen je krepitev gospodarskega sodelovanja na območju nekdanje skupnega tržišča. Poslovna srečanja so odlična poslovna priložnost za navezovanje poslovnih stikov in izmenjavo izkušenj ter poslovnih informacij. Zato bomo skupaj s partnerji tudi letos organizirali tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom Uspešno v Sloveniji, ki bo v četrtek, 13. septembra. V četrtek bo v sodelovanju z GZS potekala tudi okrogla mizo z naslovom Za večjo konkurenčnost gospodarstva, na kateri bodo o svojih pričakovanjih in zahtevah do nove vlade govorili uspešni slovenski podjetniki. V petek, 14. septembra, bo zanimiv tudi dogodek Kako povečati prodajo z Googlovimi orodji.


Predstavitve poklicev 

Na letošnji Ulici obrti, ki bo potekala pod geslom Moj talent, moj poklic, bomo predstavili kar 14 obrtnih poklicev, oblikovalec kovin - orodjar, strojni mehanik, mizar, gastronomske in hotelske storitve, slikopleskar, elektrikar, tesar, pečar - polagalec keramičnih oblog, izvajalec suhomontažne gradnje, pek, slaščičar, avtoserviser, avtokaroserist in pletar. Na ulici Obrti bo na ogled tudi razstava domače in umetnostne obrti. Osrednja točka Ulice obrti bo vajeniška pisarna, kjer bodo lahko obiskovalci dobili vse informacije o vajeništvu. Ulica obrti bo organizirana po načelu vse na enem mestu, kar pomeni, da bodo lahko obiskovalci videli predstavitev poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

 

Od rokodelstva do vrhunskih inovacij

Na sejmu se bodo predstavile tudi strokovne sekcije pri OZS, te bodo prikazale tako visoko tehnološke rešitve kot tradicionalne izdelke domače in umetnostne obrti. Gradbinci, plastičarji, kovinarji, člani sekcije domače in umetnostne obrti ter člani odbora za znanost in tehnologijo bodo letos zavzeli več kot polovico celotne zbornične razstavne površine. Na prostoru Odbora za znanost in tehnologijo bodo predstavljeni dosežki in inovativni produkti, pa tudi storitve partnerskih fakultet, razvojnih inštitucij in srednješolskih centrov, ki bodo obsegali pestro paleto dosežkov in podpornih storitev različnih strok, kot so strojništvo, elektronika, računalništvo, informatika, lesna dejavnost, plastičarstvo in pralništvo. Predstavitev bo podprta tudi z računalniškimi simulacijami, video posnetki in s hologramskim prikazom. Člani sekcije domače in umetnostne obrti pri OZS bodo nastopili tudi v atriju sejmišča, kjer bo na ogled izdelovanje lončarskih, steklarskih, lectarskih in kovaških izdelkov.

 

Predstavitve območnih zbornic

Na sejmu se bodo predstavile tudi območne zbornice s svojimi člani. Samostojne nastope pripravljajo OOZ Metlika, OOZ Črnomelj, OOZ Maribor, OOZ Krško, OOZ Grosuplje in OOZ Ormož. Skupaj se bodo predstavile gorenjske območne zbornice, ki bodo v petek, 14. septembra organizirale Gorenjski dan. OOZ Metlika in OOZ Črnomelj pa bosta predstavili Belo krajino z njenimi vini in kulinaričnimi dobrotami. Na razstavnem prostoru OOZ Maribor bodo obiskovalci lahko doživeli Štajerske zgodbe in okuse Štajerske z lokalno ponudbo hrane in vin ter turističnih produktov. V okviru Mariborskega dneva, ki ga prvi sejemski dan organizira OOZ Maribor, bo novinarska konferenca z naslovom Kaj storiti, da omilimo težave slovenskih podjetij s pomanjkanjem delavcev?, govorili pa bodo tudi o delu v Avstriji ter o prenosu lastništva podjetij.

 

Mozaik podjetnih ter domači in tuji partnerji OZS

Na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 bodo potekale predstavitve partnerjev kartice Mozaik podjetnih. Partnerji kot so Telekom Slovenije, NLB, Zavarovalnica Triglav, Erste Card, Bisnode in drugi bodo predstavljali ugodnosti, ki jih ponujajo imetnikom kartice. Partnerja Goclick in Elementum pa bosta obiskovalcem svetovala o digitalnem marketingu ter o naložbah v plemenite kovine.

V dvorani L1 se bodo predstavili tudi domači partnerji naše zbornice Finančna uprava Republike Slovenije, SID Banka in Prva kreditna zavarovalnica d.d. ter Sklad obrtnikov in podjetnikov, med našimi tujimi partnerji pa bmo lahko srečali Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Trsta in Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca.

 

Žlahtni cehi

Naša stanovska organizacija bo svojim najuspešnejšim in najbolj inovativnim razstavljavcem podelila tudi zlate, srebrne in bronaste cehe, slavnostna podelitev najvišjih zborničnih sejemskih priznanj pa bo potekala v četrtek, 13. septembra 2018.

 

Brezplačni prvi dan

Še enkrat spomnimo, da si člani OZS lahko sejem na prvi sejemski dan ogledate celo brezplačno, za vstopnice čim prej pokličite ali se oglasite na svojih območnih zbornicah.

 

Dogajanja bo torej veliko, nekaj ključnih dogodkov pa vam v nadaljevanju še posebej predstavljamo.

 

Izkoristite jih in na svidenje v Celju!

 

Veliko mednarodno poslovno srečanje Uspešno v Sloveniji

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Advantage Austria Ljubljana s partnerji mreže Enterprise Europe Network v četrtek, 13. septembra 2018 ob 10. uri v Modri dvorani celjskega sejmišča pripravljata že tradicionalno veliko mednarodno poslovno srečanje z dvostranskimi pogovori, ki bo letos potekalo pod naslovom Uspešno v Sloveniji.

Dogodek je namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med podjetji, ki delujejo na področju gradbeništva, elektro industrije, kovinske industrije, obnovljivih virov energije, lesne industrije, plastike in logistike.

Srečanje se bo začelo z delavnico Kako najti pravega prodajnega partnerja ali distributerja, v nadaljevanju bo predstavitev avstrijskega in slovenskega združenja trgovinskih agentov, plenarni del pa bo sklenjen s praktičnimi in pravnimi nasveti ter informacijami pri iskanju prodajnih partnerjev. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Udeležba na dogodku je brezplačna, svojo udeležbo pa morate najkasneje do 9. septembra 2018 potrditi preko spletne aplikacije na naslovu https://slovenia2018.b2match.io/ v kateri se prijavite in označite podjetja s katerimi želite imeti sestanke.

 

 

Mednarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvaške in Srbije

 

Letošnji MOS kot državo partnerico sejma gosti Republiko Srbijo, ki je po lanski Hrvaški druga država partnerica v vsej zgodovini največje sejemske prireditve pri nas in v regiji. Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, ki je že lansko leto pripravila uspešen forum s Hrvaško je tudi letos uspešno oblikovala sodelovanje številnih organizatorjev ter partnerjev dogodka in tokrat pripravila gospodarski forum kar treh držav, ki bistveno oblikujejo prostor nekdanje skupne države.

Sodelovale bodo obrtne in gospodarske zbornice, resorna ministrstva, poslovni klubi, podjetja in ostale organizacije iz vseh treh držav. Namen foruma je, da se še izboljša gospodarsko ter podjetniško povezovanje in sodelovanje med državami, ki so nekdaj delovale na skupnem trgu. Izbor vsebin in sodelujočih na forumu pa temelji na prizadevanjih za predstavitev priložnosti za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državami.

Sodelujoči bodo uvodoma spregovorili o makroekonomski analizi gospodarskega stanja Slovenije, Hrvaške in Srbije ter gospodarsko statusni pravni ureditvi v državah, ob predstavitvi projekta MASTER 5, v katerem vse tri države tudi sodelujejo, pa bodo spoznali model mojstrske šole ter kako s primernim izobraževalnim programom zagotoviti gospodarstvu usposobljen kader. Po predstavitvi teme Pot v poslovni svet internacionalizacije podjetja Orbico bo sledila še sklepna okrogla miza z naslovom Poslovanje od Ljubljane do Beograda s podobnostmi, razlikami in izzivi, kjer bodo sodelovali podjetniki iz vseh treh držav.

Forum, ki bo potekal v sredo, 12. septembra 2018 ob 9.30 uri v Modri dvorani II celjskega sejmišča, bo odlična priložnost, da še bolje spoznate poslovno okolje in medsebojne relacije med Srbijo, Hrvaško in Slovenijo.

Svojo udeležbo morate najaviti s spletno prijavo na naslovu https://doodle.com/poll/azmd6myf3rpvw67i

 

Predstavitev poklicev na Ulici obrti

Na MOS bo v sodelovanju OZS z območnimi zbornicami, številnimi prizadevnimi člani ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami že petič potekala Ulico obrti, kjer bodo predstavili kar 14 zanimivih obrtnih poklicev. Osrednja točka ulice obrti bo Vajeniška pisarna, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o vajeništvu.

Ulica obrti bo organizirana po načelu vse na enem mestu, saj boste hkrati lahko videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci, ki bodo sejem in ulico obiskali, se bodo lahko sami tudi aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

Na Ulici obrti bodo predstavljeni poklici za gastronomske in hotelske storitve, oblikovalec kovin, orodjar, strojni mehanik, mizar, slikopleskar, elektrikar, tesar, pečar, polagalec keramičnih oblog, izvajalec suhomontažne gradnje, pek, slaščičar, avtoserviser in avtokaroserist, potekala pa bo tudi razstava ter demonstracija rokodelskih veščin izdelovalcev izdelkov domače in umetnostne obrti.

 

Brezplačna strokovna, pravna in podjetniška svetovanja OZS

OZS bo s svojimi svetovalci, ki delujejo v Svetovalnem in izobraževalnem centru OZS v času MOS pripravila brezplačna strokovna, pravna in podjetniška svetovanja. Potekala bodo na razstavnem prostor OZS v dvorana L1 od 11. do 14. septembra 2018 med 10. in 16. uro. Po posameznih dnevih bodo z vami naslednjimi svetovalci:

Torek, 11. 9. 2018

- Nina Scortegagna Kavčnik, svetovalka za delovno pravo

- Dušan Bavec, specialist za delovno pravo in pravo socialne varnosti

Sreda, 12. 9. 2018

- Nina Scortegagna Kavčnik, svetovalka za delovno pravo

- Staša Pirkmaier, svetovalka za delovno pravo

Četrtek, 13. 9. 2018

- Zdenka Bedekovič, svetovalka za poslovanje v tujini, plače in knjigovodstvo

- Dušan Bavec, specialist za delovno pravo in pravo socialne varnosti

Petek, 14. 9. 2018

- Zdenka Bedekovič, svetovalka za poslovanje v tujini, plače in knjigovodstvo

- Staša Pirkmaier, svetovalka za delovno pravo

 

 

Strokovne sekcije OZS na MOS

Na letošnjem sejmu MOS bo s svojimi razstavnimi prostori in aktivnostmi nastopilo pet strokovnih sekcij OZS.

Najobširnejšo predstavitev bodo v že tradicionalnem medsebojnem sodelovanju izvedli člani sekcij kovinarjev in plastičarjev. Kar 23 članov bo svoje moči združilo na več kot 200m2 razstavnih površin v dvorani C1. Predstavitev izdelkov, storitev, kakor tudi poslanstva sekcije kovinarjev in plastičarjev nasploh, bo tako združena na enem mestu, kjer se bo lahko vsebinsko dopolnjevala in obiskovalcem ponudila kar največ informacij o produktih in storitvah obeh dejavnosti.

Sekcija gradbincev bo s svojim razstavnim prostorom gostovala v dvorani L1, kjer bodo prikazali dejavnost in aktivnosti svojih članov. V četrtek, 13. septembra 2018 bodo ob 14. uri v Kongresni dvorani celjskega sejmišča izvedli tudi slavnostno podelitev svojih Znakov odličnosti v gradbeništvu.

Sekcija elektro dejavnosti na sejmu sicer nima svojega prostora, bo pa poskrbela za zanimiv strokovni dogodek. Člani in drugi zainteresirani se bodo lahko udeležili strokovnega seminarja na temo Predstavitev bistvenih novosti Gradbenega zakona za elektro izvajalce. Dogodek bo v četrtek, 13. septembra ob 15. uri v Mali kongresni dvorani celjskega sejmišča.

Člani sekcije domače in umetnostne obrti bodo svoje lepe izdelke ponovno postavili na ogled v atriju sejmišča. Tam si bodo obiskovalci lahko tudi ogledali, kako spretne so roke mojstrov rokodelcev in kako izdelki nastajajo. Na ogled bo izdelovanje lončarskih, steklarskih, lectarskih in kovaških izdelkov, ki jih bo možno tudi kupiti. Na Ulici obrti v hali L bo, ob razstavi rokodelskih izdelkov, ki so pridobili certifikat »Art & Craft Slovenija«, delovala tudi pletarska delavnica. Na stojnici bo možno pridobiti tudi vse informacije glede opravljanja rokodelske dejavnosti. V petek, 14. septembra 2018 pa se bodo člani UO sekcije za DUO sestali še s predstavniki Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije in nadaljevali s prizadevanji za uveljavitev Zakona o ohranjanju rokodelstva, ki ga je pripravila OZS.

 

Gospodarstvo, razvoj, znanost, šolstvo, kakovost in odličnost z Odborom za znanost in tehnologijo OZS

Letos se bo na prostoru Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS na kar 191 m2 razstavne površine v dvorani L1 s projekti medsebojnega sodelovanja prestavilo kar 20 partnerjev našega odbora, predstavitev bo potekala pod geslom Gospodarstvo, razvoj, znanost, šolstvo, kakovost in odličnost.

Razstavni prostor bo zajemal tako predstavitev produktov in storitev, kakor tudi uspešne prenose znanja in primere dobrih praks povezovanja znanosti in gospodarstva, dosežke na področju razvoja in raziskav, sodelovanje s šolami, fakultetami, razvojno-raziskovalnimi inštitucijami. Poseben poudarek bo letos namenjen promociji kulture kakovosti in odličnosti v Sloveniji, izostali pa ne bodo tudi številni dosežki in inovativni produkti, storitve partnerskih fakultet, razvojnih inštitucij in srednješolskih centrov s pestro paleto dosežkov in podpornih storitev znotraj posameznih strok strojništva, elektronike, računalništva, informatike, lesne dejavnosti, plastike in pralništva.

Obiskovalci sejma bodo lahko dostopali tudi do nabora informacij glede kakovosti in odličnosti v Sloveniji, ki jih bo predstavilo Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO).

Da bo predstavitev še bolj privlačna čim širšemu krogu obiskovalcev sejma, bo podprta z računalniškimi simulacijami, video posnetki in s hologramskimi prikazi.

 

Tradicionalni Mariborski dan in informacije o čezmejnem poslovanju

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor na MOS že tradicionalno pripravlja Mariborski dan, ta bo letos že prvi dan sejma v torek, 11. septembra 2018 na njihovem razstavnem prostoru v dvorani L1.

Čeprav bo dogajanje potekalo cel dan, velja ob 14. uri posebej izpostaviti razpravo z novinarsko konferenco, kjer bo pod naslovom Kaj storiti, da omilimo težave slovenskih podjetij s pomanjkanjem delavcev? beseda tekla o težavah s pomanjkanjem kadra, ob tem pa OOZ Maribor razvija tudi nov izobraževalni program, ki bo omogočal pridobivanje ustreznih znanj in bo temeljil na praksi, pri čemer tesno sodeluje s podjetji in z izobraževalnimi ustanovami. Člani mariborske zbornice imajo veliko izkušenj tudi s čezmejnim poslovanjem, zato bodo izpostavili tudi temo Delo v Avstriji in podporne storitve zbornice ter predstavili spletno platformo za pomoč pri transnacionalni prodaji in nakupu podjetja v okviru projekta C-TEMAlp.

Zelo zanimiv in večinoma z Avstrijo povezan bo tudi mariborski Izobraževalni dan, ki bo v četrtek, 13. septembra 2018. Ob 10. uri se bo začelo brezplačno individualno svetovanje za opravljanje storitev v Avstriji, ob 12. uri bo v sejni sobi L1 potekala SPOT delavnica Osnovne informacije in praktični primeri pri čezmejnem opravljanju storitev v Avstriji, ob 14. uri pa bo sledila še delavnica Kako izboljšati gotovinsko poslovanje?

Sekcija za gostinstvo in turizem OOZ Maribor bo za vse dni sejma poskrbela, da bodo njihovi obiskovalci lahko pokušali lokalno hrano in vina pod nazivom Štajerske zgodbe in okusi Štajerske. Na razstavnem prostoru bodo v živo potekale tudi predstavitve njihovih strokovnih sekcij s prikazom izdelave izdelkov domače in umetnostne obrti ter delom gradbincev, inštalaterjev, frizerjev in kozmetikov. Partnerica Nova KBM d.d. pa bo obiskovalcem sejma vse dni nudila tudi brezplačno individualno finančno svetovanje.

 

OOZ Grosuplje svojim članom obisk na sejmu podari, tja pa peljejo tudi devetošolce

Že osmo leto zapored bo na MOS tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje. Sejmu in predstavitvam lokalnih obrtnikov in podjetnikov s svojimi izdelki in storitvami v okviru razstavnega prostora območne zbornice veliko pozornosti namenja tudi njihova lokalna skupnost. Sejemske nastope tako že vsa leta sofinancirata tudi občini Grosuplje in Dobrepolje, za kar so jim v zbornici zelo hvaležni. Zbornica spodbuja tudi obiske svojih članov na sejmu, zato vsakemu od njih zagotavlja kar dve brezplačni vstopnici za katerikoli sejemski dan.

OOZ Grosuplje v podjetniškem duhu načrtno vzgaja tudi mlade, saj se zavedajo pomena mladih za prihodnost obrti in podjetništva. Že drugo leto zato na Ulico obrti, kjer poteka praktična predstavitev obrtniških poklicev, peljejo vse zainteresirane devetošolce iz kar treh osnovnih šol iz Grosuplja in Šmarje Sap. Učence, ki so pred odločitvijo o nadaljnjem šolanju, želijo tudi tako spodbuditi k vpisu na poklicne šole ter s tem promovirati obrtniške poklice.

 

Belokranjci nastopajo skupaj

Območni obrtno-podjetniški zbornici iz Črnomlja in Metlike bosta na svojem skupnem razstavnem prostoru celovito povzeli dogajanje in aktivnosti obrtnikov in podjetnikov v Beli krajini, predstavili pa bosta tudi delo nekaterih svojih članov, ki so se odločili za sodelovanje.

Na otvoritveni dan v torek, 11. septembra 2018 bodo pripravili srečanje z vodstvom Obrtničke komore Karlovačke županije, saj pri njih med obrtniki in podjetniki z obeh strani meja že tradicionalno potekajo prijateljski medsebojni poslovni odnosi in zgledno sodelovanje. Na razstavnem prostoru bo v torek v živo potekala tudi predstavitev izdelovanja Belokranjskih pisanic.

Vse dni sejma bo na njihovem razstavnem prostoru potekala atraktivna nagradna igra, kjer si bodo obiskovalci lahko prislužili nagrade njihovih razstavljavcev in partnerjev, za prepoznavnost Bele krajine pa bodo poskrbeli z znamenito belokranjsko pogačo, nadevom in lokalnimi vrhunskimi vini.

Za konec bo v petek njihov razstavni prostor v petek obiskala še živa promocijska lutka Belokranjski pastirček.

 

Na sejmu tudi Dan gorenjskih območnih zbornic in projekt povezovanja z Avstrijo

Za skupinski nastop so se odločile tudi gorenjske območne obrtno-podjetniške zbornice, ki bodo poleg Dneva gorenjskih OOZ pripravile še številne druge dogodke predvsem povezane s čezmejnim povezovanjem, ki ga uspešno razvijajo s kolegi iz Avstrije.

Tako bodo v sredo, 12. septembra 2018 ob 10. uri v sejni sobi dvorane L pripravili motivacijski dogodek s predstavitvijo Interregovega Si-AT projekta Connect SME Plus. Nanj vabijo mala in srednja podjetja z zanimivimi, inovativnimi in kakovostnimi izdelki oziroma storitvami, ki bi se želela jeseni 2018 vključiti v brezplačno praktično usposabljanje za učinkovit in samostojen nastop na tujih trgih, se udeležiti več srečanj v tujini, pridobiti kontakte tujih partnerjev. Sledilo bo B2B poslovno srečanje med poslovnimi partnerji  Slovenije in Avstrije, nanj pa se lahko prijavite na naslovu mailto:connect@oozkranj.com.

V petek, 14. septembra 2018 bo po 15. uri potekal Dan OOZ Gorenjske, obiskovalci si boste lahko ogledali celoten razstavni prostor, za pogostitev pa bodo poskrbeli člani OOZ Radovljica, ki sodelujejo pri projektu Okusi Radovljica gostišče Tulipan iz Lesc in gostilna Kunstelj iz Radovljice, za slaščice pa Kolman Nika s.p. Gaia slaščice iz Kranjske Gore. Oglejte si tudi številne druge predstavitve njihovih članov.

 

 

Območne zbornice bodo svetovale v okviru projekta SPOT

V okviru projekta SPOT, v katerem sodelujejo tudi naše območne zbornice, bodo na sejmu potekala njihova svetovanja in predstavitve.

OOZ Zagorje bo tako kot vodilni partner projekta SPOT svetovanje Zasavje na v dvorani K predstavlja obrtnike in podjetnike Zasavske regije.

Tam se bo predstavila tudi OOZ Hrastnik, ki bo kot vodilni partner Partnerstva LAS Zasavje izvajala promocijo svoje območje, predstavili pa bodo tudi rokodelce, ki so vključeni v operacijo sodelovanja Zgodbe rok in krajev.

OOZ Celje pa bo v torek, 13. septembra 2018 ob 12.30 uri v sejni sobi E2 celjskega sejmišča izvajala SPOT svetovanje Savinjske – Mreženje in izmenjava dobrih praks podjetnikov savinska in pomurske regije.

 

Koledar dogodkov OZS, tudi na MOS!

Preberite tudi:

Pišite nam