Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Mediji pozivajo ostani doma, trgovci pa z akcijami vabijo v trgovine

20. MAREC 2020  |   Mira Črešnar

Cvetličarji, vrtnarji in trgovci opozarjajo, da v časih, ko se vsi borimo proti epidemiji koronavirusa, nekateri veliki trgovci še vedno oglašujejo izdelke, ki niso nujno potrebni za življenje in z različnimi akcijami vabijo državljane k nakupom v trgovine.

 

Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, je svoja vrata zaprla večina trgovin, razen prodajaln z živili. Prav je, da se prebivalcem zagotovi osnovne življenjske dobrine, pri čemer je ključno, da se posamezniki čim manj zadržujejo v trgovinah in pri tem ohranjajo primerno razdaljo.  Žal pa nekateri trgovci, ki v tem obdobju še lahko poslujejo, to izkoriščajo s ponudbo in prodajo izdelkov, ki ne sodijo med izdelke, ki so za življenje nujni.

  

Potrošniki v teh dneh na dom prejemajo tudi letake s posebno akcijsko ponudbo cvetja, lončnic in drugih nenujnih izdelkov, s čimer se še dodatno spodbuja potrošnike, da obiskujejo trgovine. To pa je v nasprotju s prizadevanji vlade, ki želi stike med ljudmi omejiti na minimum.  

 

V sekciji cvetličarjev in vrtnarjev ter sekciji trgovcev pri OZS zato pozivamo trgovce z živilskimi trgovinami, da v the kriznih časih popolnoma prenehajo s prodajo cvetja in okrasnih rastlin ter drugih nenujnih izdelkov in da se omejijo le na prodajo živil in nujnih življenjskih potrebščin.

 

Akcijske ponudbe velikih trgovskih hiš v situaciji, ko pozivamo ljudi, da ostanejo doma, niso ne primerne ne etične, zato hkrati pozivamo vlado RS da za čas, ko je v veljavi Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, v živilskih trgovinah nemudoma prepove prodajo cvetja in okrasnih rastlin. Prav tako naj se trgovine omejijo le na prodajo živil in nujnih življenjskih potrebščin.

 

Preberite tudi:

Pišite nam