Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Odziv OZS glede spremembe vstopa v RS

13. JULIJ 2021  |   Maja Rigač

Sekcija za promet pri OZS je danes naslovila pismo na predsednika vlade in na ministra za zdravje glede zaostritev pogojev vstopa v Republiko Slovenijo.

 

Vlada Republike Slovenije je namreč sprejela Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki bo začel veljati 15. julija 2021 in ukinja izjeme.

 

»Posledice spremenjenih pogojev bodo najbolj občutili prevozniki, gostinci, frizerji in druge dejavnosti, ki se opravljajo ob meji, saj stranke pod temi pogoji ne bodo koristile njihovih storitev in uslug. Vlada bi morala na drug način spodbujati k cepljenju. Kot predsednik OZS pozivam državljanke in državljane, da se čim prej cepijo« je dejal predsednik OZS, Branko Meh.

 

»Zaradi nastalih zastojev na mejah bo močno motena oskrba. Zamude ne bodo nastale le pri oskrbovanju proizvodnih obratov, temveč tudi pri dostavi medicinskega blaga in zdravil, hitro-pokvarljivega blaga, blaga namenjenega v trgovine ipd. Podobnih ukrepov ne pozna nobena evropska država«, je prepričan Peter Pišek, predsednik Sekcije za promet pri OZS.

 

Dolge čakalne dobe pri prehajanju meje ne bodo povzročile samo ogromne gospodarske škode in motnje v oskrbi (med njimi bodo tudi zdravila, hitro-pokvarljivo blago ipd.), temveč tudi velik humanitarni problem. Vozniki bodo za dalj časa obstali v dolgih zastojih brez vode, hrane in primernih higienskih pogojev.

 

Vlado pozivajo za vnovično preučitev izjem glede vstopa v Republiko Slovenijo s 15. julijem 2021.

Preberite tudi:

Pišite nam