Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Odstop Cerarja ne bo bistveno vplival na gospodarstvo

15. MAREC 2018  |   Mira Črešnar

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) ocenjujemo, da odstop Mira Cerarja ne bo bistveno vplival na slovensko gospodarstvo, glede na dejstvo, da smo tako rekoč tik pred volitvami. 

Cerarjev odstop ima tudi pozitivne vidike. V zadnjem obdobju so se namreč vlagali številni zakoni prehitro in brez ocene njihovega vpliva na slovensko gospodarstvo, s čimer se v OZS nismo strinjali. V luči pritiskov oziroma apetitov javnega sektorja po višjih plačah je odstop Cerarja prav tako pozitiven, saj smo v OZS ves čas opozarjali, da bo morebitno povišanje mase plač v javnem sektorju na koncu moralo nositi gospodarstvo. To pa bi seveda pomenilo zmanjšanje konkurenčnosti in zaviranje gospodarske rasti, kar bi bilo slabo za celotno državo.

V OZS si želimo, da bo prihodnji predsednik vlade RS razumel potrebe malega gospodarstva in da bo zahteve slovenske obrti in podjetništva v čim večji meri v prihodnjem mandatu tudi realiziral.

Izgradnjo drugega tira v OZS še vedno podpiramo, saj bi to zagotovo doprineslo k razvoju države. Projekt je zagotovo treba nadaljevati transparentno, stroški izgradnje pa morajo biti skrbno načrtovani in znani že vnaprej. Ne želimo, da se ponovijo zgodbe iz preteklosti, ko smo za določene projekte davkoplačevalci morali plačati enkrat višje cene od načrtovanih. Sekcija za promet pri OZS ob tem poudarja, da stroškov izgradnje ne smejo nositi prevozniki.

V OZS Cerarjevo odločitev, da odstopi, spoštujemo.

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam