Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Skupna izjava Ministrstva za infrastrukturo, OZS in GZS

14. FEBRUAR 2018  |   Mira Črešnar

Ministrstvo za infrastrukturo je 17. januarja 2018 objavilo predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki ureja področje upravljanja javnega prevoza potnikov in uvaja sodelovalno gospodarstvo tudi na področje prevozov potnikov. Cilj predloga novele je urediti pravne podlage za ustanovitev upravljavca javnega potniškega prometa in omogočiti izvajanje prevozov potnikov tudi s pomočjo informacijskih platform.

V postopku javne razprave o predlogu sprememb in dopolnitev Zakona o prevozih v cestnem prometu je ministrstvo v ponedeljek, 12. februarja 2018, s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije uskladilo predloge in pripombe, ki se nanašajo na ustanovitev upravljavca javnega potniškega prometa, izvajanje subvencioniranih prevozov in gospodarske javne službe javnega potniškega prometa. Usklajeno besedilo bo vključeno v novelo zakona.

Glede delov novele Zakona o prevozih, ki urejajo področje taksi prevozov in novih oblik prevozov, ki jih bo omogočila uporaba informacijskih platform, je bil sprejet dogovor, da predstavniki zbornic in ministrstva še uskladijo stališča. Zato se bo usklajevanje pripomb in predlogov nadaljevalo, saj gre za pomembni področji, ki lahko vplivata na izvajanje javnega potniškega prometa in taksi prevozov. Da bi poiskali rešitve, bo ustanovljena posebna delovna skupina, saj želi ministrstvo skupaj s predstavniki zbornic zagotoviti, da bodo enaki pogoji veljali tako za prevoznike kot njihove voznike in vozila.

Preberite tudi:

Pišite nam