Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
TV VIZIONAR ŽE V ARHIVU

Zastopanje interesov obrtnikov in podjetnikov v državnem svetu

25. 03. 2023
Avtor: Anton Šijanec
TV VIZIONAR ŽE V ARHIVU

Naša oddaja TV Vizionar - obrtnik in podjetnik, se je uspešno preselila na bolj ugoden termin. Po novem jo lahko spremljamo vsako soboto ob 16. uri na TV Slovenija 1, če si oddaje ne boste uspeli ogledati v živo, jo lahko najdete v arhivu TVS ali na povezavah spodaj. TV oddajo Vizonar - obrtnik in podjetnik pripravlja TV Maribor v sodelovanju z našo stanovsko organizacijo.

Iz zadnje TV oddaje Vizionar:

V tokratni TV oddaji Vizionar - obrtnik in podjetnik smo spoznali družinsko podjetje Orodjarstvo Gorjak iz Rač, kjer že štiri desetletja stremijo k razvoju in odličnosti, so pretežni izvozniki in večinoma delajo za vrhunske znamke v avtomobilski industriji. V studiu je o aktualni zakonodaji in njenem oblikovanju spregovoril Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS, ter orisal tudi prizadevanja za oblikovanje čim boljših pogojev dela obrtnikov in podjetnikov. Svoj sanjski poklic nam je predstavila fotografinja Branka Timpran, mlade bodoče fotografe in njihovo izobraževanje pa smo obiskali na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Več o tem in druge novice pa v oddaji, ki si jo lahko ogledate v arhivu na povezavi >>>

 

Če si minulih oddaj Vizionar niste uspeli ogledati v živo,  jih najdete spodaj v arhivu TVS.

 

Arhiv oddaj Vizionar:

8. oddaja Vizionar, 25. marec 2023 >>>

Spoznali smo družinsko podjetje Orodjarstvo Gorjak iz Rač, kjer že štiri desetletja stremijo k razvoju in odličnosti, so pretežni izvozniki in večinoma delajo za vrhunske znamke v avtomobilski industriji. V studiu je o aktualni zakonodaji in njenem oblikovanju spregovoril Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS, ter orisal tudi prizadevanja za oblikovanje čim boljših pogojev dela obrtnikov in podjetnikov. Svoj sanjski poklic nam je predstavila fotografinja Branka Timpran, mlade bodoče fotografe in njihovo izobraževanje pa smo obiskali na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

 

7. oddaja Vizionar, 18. marec 2023 >>>

Spoznali smo družino Medle, ki ji je iz servisnega podjetja za montiranje rolet uspelo zrasti v vodilnega proizvajalca senčil, v studiu je o prvih osnutkih davčne reforme spregovoril Blaž Cvar, predsednik OZS, zadišalo je po kuharskih mojstrovinah Restavracije Vnuček iz Maribora, z nami pa so bili tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

 

6. oddaja Vizionar, 11. marec 2023 >>>

Optiweb – spletni specialisti

V studiu je beseda tekla o slikopleskarjih in njihovem novem vseevropskem izobraževanju v okviru PSA evropske slikopleskarske akademije, ki je luč sveta s prvo delavnico ugledala ravno pri nas v Sloveniji,  spoznali smo Šolski center Rogaška Slatina, ki je edini v Sloveniji, kjer se mladi izobražujejo v programu tehnik optik. Kako mladi spletajo splet, pa smo izvedeli v podjetju Optiweb, kjer dihajo, vidijo in čutijo digitalno.

 

5. oddaja Vizionar, 4. marec 2023 >>>

Z lesenimi igrali do uspeha Andreja Rožmanca

Delo z ognjem in jeklom ter spoštovanje tradicije je vodilo enega redkih kovačev pri nas, Jožeta Krmelja iz Loške doline. Ljubezen do lesa in otrok pa je prinesla poslovno zamisel Andreju Rožmacu iz Logatca.

 

4. oddaja Vizionar, 25. februar 2023 >>>

Starodavna modrost kotlarjev Godec

V kotlarstvu ni dovolj le velika fizična moč, ampak je potrebna ljubezen do kovine, pravijo v družinskem podjetju Kotlarstvo Godec. Spoznali pa boste tudi mlade cvetličarje s Srednje biotehniške šole v Mariboru.

 

3. oddaja Vizionar, 18. februar 2023 >>>

Črno zlato Oljarne Kocbek

Iz mlinskega obrata uspešno pot v oljarstvu tlakuje že tretja generacija Kocbekovih v Ščavniški dolini. Z mladimi iz Srednje šole za prehrano in živilstvo v Mariboru pa se bomo podali v svet slaščičarstva.

 

2. oddaja Vizionar, 11. februar 2023 >>>

Leon Kranjc, izzivi v dimniških sistemih

Za uspeh v poslu je potrebna tudi drznost. Vedno nove rešitve dimniških sistemov išče Leon Kranjc. Spoznali pa boste še mizarje, ki svoje izkušnje in vrednote prenašajo na mlade iz Srednje lesarske šole v Mariboru.

 

1. oddaja Vizionar, 4. februar 2023 >>>

Ivan Cajzek, gradbenik, ki premika meje

Ivan Cajzek že 32 let piše uspešno zgodbo v gradbeništvu in postavlja vedno nove mejnike. Predstavljamo vam tudi najstarejšo frizerko Margit Grah, ki je narekovala frizerske smernice v Prekmurju.

 

 

Napovednik oddaje Vizionar - obrtnik in podjetnik

 

 

Preberite tudi