Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PREMOGOVNE REGIJE

Objavljen je javni razpis za gospodarsko prestrukturiranje premogovnih regij

27. 05. 2024
Avtor: Anton Šijanec
PREMOGOVNE REGIJE

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije - SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z MGTŠ objavila javni razpis za spodbujanje investicij za gospodarsko prestrukturiranje v Zasavski in Savinjsko-šaleški premogovni regiji v okviru sklada za pravični prehod v obdobju 2024–2027.

Za prestrukturiranje dveh premogovnih regij

Namen razpisa je gospodarsko prestrukturiranje obeh premogovnih regij s spodbujanjem novih delovnih mest in raznolikih, trajnostno naravnanih investicij, ki bodo prispevale k blažitvi posledic opuščanja rabe premoga ter pripomogle k hitrejšemu zelenemu prehodu. V sklopu razpisa bo na dveh odpiranjih na voljo 68,7 milijona evrov.

Na razpis se lahko prijavijo slovenska podjetja, kot so opredeljena v skladu z Zakonom o podpornem okolju za podjetništvo (ZPOP-1), pa tudi podjetja, ki delujejo v katerikoli drugi članici EU in ob oddaji vloge nimajo sedeža ali podružnice v Sloveniji, bodo pa ustanovili sedež ali podružnico najkasneje do prvega izplačila subvencije. Izključeni so javni zavodi, ki so ustanovljeni v skladu z Zakonom o zavodih.

Okvirno 68,7 milijona evrov

V okviru javnega razpisa bo  za sofinanciranje investicij v opredmetena in neopredmetena sredstva, ki bodo prispevale k ustvarjanju novih delovnih mest na voljo okvirno 68,7 milijona evrov.

Dva roka v letošnjem letu

Predvidena sta dva roka za oddajo vlog: 1. julij 2024 in 2. december 2024.

Povezava do razpisa

Podrobnejše informacije o razpisu in pogojih so objavljene na spletni strani SPIRIT Slovenija >>>

 

 

 

Vir: MGTŠ

 

 

 

Preberite tudi