Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Objavljen natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2021

09. APRIL 2021  |   SPIRIT Slovenija

Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije - SPIRIT Slovenija je na svojih spletnih straneh objavila javni natečaj za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021. Rok za prijavo podjetniških projektov je najkasneje do 20. maja 2021.

Javni natečaj prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike.

K sodelovanju pri natečaju za osvojitev nagrad so vabljeni vsi državni, regionalni in lokalni organi, javno-zasebno partnerstva sklenjena znotraj EU ali s pridruženimi državami v programu COSME ter Veliko Britanijo, ki so z uspešno pobudo pripomogla k spodbujanju gospodarstva na nacionalni, regionalni oziroma lokalni ravni.

Poleg velike nagrade žirije, ki se lahko podeli v kateri koli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi, bodo letos nagrade podelili še v šestih tekmovalnih kategorijah, in sicer:

•           Spodbujanje podjetniškega duha,

•           Naložbe v podjetniške spretnosti,

•           Izboljšanje poslovnega okolja in podpora digitalnemu prehodu,

•           Spodbujanje internacionalizacije poslovanja,

•           Podpiranje trajnostnega prehoda,

•           Odgovorno in odprto podjetništvo.

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh: najprej na nacionalni in nato še evropski ravni. Šestim projektom, ki bodo na nacionalni ravni ocenjeni z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo javna agencija SPIRIT Slovenija izplačala finančne nagrade in jim omogočila vključitev v tekmovanje na evropski ravni.

Rok za prijavo podjetniških projektov v Sloveniji je najkasneje do 20. maja 2021, zmagovalci evropske ravni pa bodo razglašeni na podelitvi novembra 2021, ki bo potekala v Sloveniji.

Več informacij o javnem natečaju na naslednji povezavi, o evropskih nagradah za podjetništvo pa spletni strani Evropske komisije.

Preberite tudi:

Pišite nam