Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
IZOBRAŽEVANJE IN PRENOS ZNANJ

OBRTNA POT V METLIKI, 29.11.2023

29. 11. 2023
Avtor: Valentina Melkić
IZOBRAŽEVANJE IN PRENOS ZNANJ

V sredo, 29. novembra, so v Območni obrtno-podjetniški zbornici Metlika že drugo sezono pričeli s projektom OBRTNA POT, v okviru katerega učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol spoznavajo predvsem deficitarne obrtne poklice. Pri tem so z veseljem sodelovali tudi lokalni obrtniki in podjetniki, ki so učence sprejeli v svoje obratovalnice,  da so poklice spoznali v realnem delovnem okolju.

Tudi letos so bili veseli zelo velikega zanimanja učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj.

Prvi dogodek je bil obisk podjetja Špica d.o.o. v Metliki, kjer so spoznali poklic MEHATRONIK OPERATER. V prostorih računovodskega servisa je dejavnosti podjetja najprej predstavila direktorica Tatjana Adlešič, nato pa so z vodjo poslovne enote CNC obdelava kovin Mihom Adlešičem odšli še v proizvodne prostore.

Z zanimanjem so sledili njegovi razlagi o materialih in njihovi različni uporabnosti, spoznali so veliko različnih strojev, orodij in postopkov izdelave, preizkusili so se v merjenju z laserjem, najbolj pa jih je navdušil robot Vinko. Na koncu so si ogledali in v roke prijeli široko paleto izdelkov podjetja, spoznali njihovo uporabnost in ugotovili, da večino mnogokrat v vsakdanji uporabi skoraj ne opazimo.

Učenci so povedali, da jim je bila predstavitev poklica mehatronik operater v podjetju Špica d.o.o. zanimiva in poučna izkušnja in nekateri so izrazili željo, da bi v takšnem poklicu in podjetju želeli delati.

Na OOZ Metlika so bili veseli pozitivnih odzivov, zato bodo s predstavitvami obrtnih poklicev nadaljevali.

Sestavila:

Jožica Bajuk, sekretarka OOZ Metlika

20231130-mehatronik robot vinko 1-120231130-mehatronik uvodni pozdrav 1-120231130-mehatronik robot vinko 3-120231130-mehatronik ogled stroja-120231130-mehatronik merjenje-120231130-mehatronik izdelki 3-1
Preberite tudi