Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Obrtniki in podjetniki pozdravljajo razbremenitev stroškov dela

26. FEBRUAR 2019  |   Mira Črešnar

Razbremenitev stroškov dela je že vrsto let med najpomembnejšimi zahtevami obrtnikov in podjetnikov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) zato pozdravljamo predlog davčnih sprememb Ministrstva za Finance, ki predvidevajo razbremenitev stroškov plač zaposlenih, obenem pa nasprotujemo zvišanju davka na dobiček.

»Zadovoljni smo, da je Vlada držala obljubo in bo razbremenila stroške dela, kar bo pripomoglo tudi k večji domači potrošnji,« je ob napovedanem predlogu davčnih sprememb dejal Branko Meh, predsednik OZS.

V OZS pozdravljamo tudi  spremembe pri dohodnini v smeri zvišanja spodnjih mej davčnih razredov, v nekaterih razredih znižanje davčnih stopenj ter dvig splošne in dodatne splošne olajšave.

Proti zvišanju davka na dobiček

Po drugi strani pa menimo, da zviševanje davka od dohodka pravnih oseb ni potrebno. Mikro in mala podjetja namreč svoj dobiček vlagajo v razvoj podjetij in posodobitev opreme. Hkrati pa podjetja z zaposlovanjem in gospodarsko aktivnostjo že tako ali tako veliko prispevajo v državno blagajno. Ob tem velja spomniti, da država vsako leto, zadnjih nekaj let, pobere za milijardo več davkov. Dodatne obremenitve gospodarstva so zato povsem odveč.

Preberite tudi:

Pišite nam