Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
TRGOVINA

Od ponedeljka, 21. avgusta naprej trgovine ponovno odprte po ustaljenem delovnem času

18. 08. 2023
Avtor: MGTŠ
TRGOVINA

Obveščamo vas, da je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan danes preklical Odredbo za možnost odprtja prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih.
Danes izdan preklic začne veljati v ponedeljek, 21. avgusta 2023. Prodajalne bodo tako lahko izjemoma odprte le še to nedeljo, 20. avgusta 2023.

S preklicem ponovno stopi v veljavo ureditev obratovanja prodajaln, ki jih določa Zakon o trgovini, in sicer da so prodajalne ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih zaprte, razen izjem, ki jih določa zakon.

Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje se ob tem zahvaljujejo trgovinam ter trgovkam in trgovcem, da so delali ob nedeljah in na ta način izkazali solidarnost in pomagali ljudem v stiski.

Odredba o izrednem odprtju prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih je bila izdana na podlagi 85. člena Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami oziroma posebnih poveljnikovih pooblastil, in sicer zaradi naravne nesreče oziroma potrebe po takšnem ukrepu.

Preberite tudi