Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

OZS ostro proti zapiranju gospodarstva!

04. NOVEMBER 2021  |   Mira Črešnar

Vlada naj bi na današnji seji razpravljala tudi o zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ostro nasprotujemo morebitnemu zapiranju gospodarstva, so pa obrtniki in podjetniki pripravljeni spoštovati vse zaščitne ukrepe.

»Narediti moramo vse, da do vnovičnega zapiranja gospodarstva ne pride. Številni obrtniki in podjetniki, zlasti v storitvenih dejavnostih, še vedno okrevajo po večmesečnem zaprtju posameznih panog. Zato pozivam vse obrtnike in podjetnike, državljanke in državljane, da spoštujejo zaščitne ukrepe in dosledno preverjajo pogoj PCT. Le s skupnimi močmi bomo lahko zajezili širjenje okužb in s tem preprečili zapiranje družbe ter gospodarstva. Prepričan sem, da si vsi želimo čim prej spet imeti normalno življenje, brez ukrepov in omejitev. Vsak izmed nas lahko k temu prispeva z odgovornim ravnanjem,« ob tem opozarja predsednik OZS Branko Meh.

V OZS smo v preteklosti že večkrat poudarili, da zapiranje malega gospodarstva ni rešitev. Izkušnje kažejo, da so se dejavnosti v času zaprtja preselile na črni trg, kjer pa se ne upoštevajo nikakršni zaščitni ukrepi in kjer ni nikakršnega nadzora. Posledica pa je še večje število okužb. Zato pozivamo vlado, da med ukrepi za zajezitev širjenja epidemije nikar ne bo zapiranje gospodarstva.

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam