Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

OZS ostro proti zapiranju gospodarstva!

04. 11. 2021
Avtor: Mira Črešnar

Vlada naj bi na današnji seji razpravljala tudi o zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ostro nasprotujemo morebitnemu zapiranju gospodarstva, so pa obrtniki in podjetniki pripravljeni spoštovati vse zaščitne ukrepe.

»Narediti moramo vse, da do vnovičnega zapiranja gospodarstva ne pride. Številni obrtniki in podjetniki, zlasti v storitvenih dejavnostih, še vedno okrevajo po večmesečnem zaprtju posameznih panog. Zato pozivam vse obrtnike in podjetnike, državljanke in državljane, da spoštujejo zaščitne ukrepe in dosledno preverjajo pogoj PCT. Le s skupnimi močmi bomo lahko zajezili širjenje okužb in s tem preprečili zapiranje družbe ter gospodarstva. Prepričan sem, da si vsi želimo čim prej spet imeti normalno življenje, brez ukrepov in omejitev. Vsak izmed nas lahko k temu prispeva z odgovornim ravnanjem,« ob tem opozarja predsednik OZS Branko Meh.

V OZS smo v preteklosti že večkrat poudarili, da zapiranje malega gospodarstva ni rešitev. Izkušnje kažejo, da so se dejavnosti v času zaprtja preselile na črni trg, kjer pa se ne upoštevajo nikakršni zaščitni ukrepi in kjer ni nikakršnega nadzora. Posledica pa je še večje število okužb. Zato pozivamo vlado, da med ukrepi za zajezitev širjenja epidemije nikar ne bo zapiranje gospodarstva.

Preberite tudi