Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PODJETNIŠKA ZGODBA

Plastika Bevc - plastiki dajejo vrednost že več kot 40 let

07. 06. 2023
Avtor: Eva Mihelič
PODJETNIŠKA ZGODBA

Predsednik OZS je v sklopu regijskega obiska obiskal podjetje Plastika Bevc. Podjetje, v katerem je danes petnajst zaposlenih, je leta 1980 ustanovil Jože Bevc, družinsko tradicijo pa nadaljuje Matjaž Bevc. Z dolgoletnim vlaganjem v znanje in tehnološko opremo ter vestnim poslušanjem želja strank so postali eden vodilnih ponudnikov plastičnih izdelkov in storitev v Sloveniji.

Njihovi izdelki so danes razširjeni v gradbeni, pohištveni, kovinskopredelovalni in elektro industriji. Okoli 70 odstotkov proizvodnje je namenjene znanim kupcem, pomemben delež pa predstavlja tudi njihov standardni program z več kot 1200 izdelki. To pomeni, da imajo 1200 različnih orodij, delajo pa relativno majhne serije. »Serije z nekaj tisoč kosi so za nas že zanimive, zato smo se kar specializirali v tej smeri,« je povedal Bevc.

Na leto izdelajo več kot 20 milijonov plastičnih izdelkov, od čepov, nogic, pokrovčkov, distančnikov do vezic. Bevc: »Smo tehnološko podjetje, ki s svojim znanjem in tradicijo omogoča razvoj plastičnih izdelkov po meri. Smo odziven, inovativen in stabilen partner na področju brizganja plastike. Naši zaposleni, njihovo znanje, predanost delu in težnja k popolnosti pa so tisti, ki delajo razliko.«

V podjetju so uspešno končali proces digitalizacije, vsako leto povečujejo delež reciklirane plastike, ki jo uporabljajo, s sodobnimi stroji zmanjšujejo porabo energije in obremenitve okolja, v prihodnje pa jih čaka izgradnja novega poslovnega objekta in selitev proizvodnje v obrtno cono Šentjernej. S selitvijo bodo dobili boljše delovne pogoje, dodatno bodo posodobili in avtomatizirali stojni park in s tem povečali tudi zmogljivost.

 

 

20230607-cvar-novo mesto-bevc (2)20230607-cvar-novo mesto-bevc (3)20230607-cvar-novo mesto-bevc (4)20230607-cvar-novo mesto-bevc (1)