Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
JAVNO POVABILO

Podaljšana možnost usposabljanja za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce

21. 03. 2024
Avtor: Nina Ličar
JAVNO POVABILO

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je 20.3.2024 objavil podaljšanje javnega povabila delodajalcem za usposabljanje na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce. Povabilo je odprto do porabe sredstev, vendar najdlje do 31. marca 2025.

Ponudbe za usposabljanje oddate elektronsko na Portalu za delodajalce. Pred prvo uporabo portala se registrirajte.

Javno povabilo vam omogoča, da spoznate in usposabljate kandidate v konkretni delovni situaciji. Na podlagi predloženih dokazil si lahko povrnete upravičene stroške izvedenega usposabljanja. 

V program se lahko vključijo brezposelni, ki so prijavljeni v naši evidenci in imajo priznano mednarodno ali pridobljeno začasno zaščito ali pa so tujci brez delovnih izkušenj in znanja slovenščine, ki prejemajo denarno socialno pomoč. Predvidena je vključitev okvirno 20 brezposelnih iz navedene ciljne skupine.

Upravičene stroške vam povrnejo v dejanski višini za zdravniški pregled udeleženca ali v vrednosti 373 EUR na mesec za usposabljanje udeleženca, kar za 6 mesecev znaša skupaj 2.238 EUR. Sredstva zagotavlja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz Proračuna RS. 

Poglejte več informacij: vse o javnem povabilu

Vir: ZRSZ

Preberite tudi