Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
OOZ CELJE

Podjetniški zajtrk v Celju: OZS je pomemben del podpornega okolja za razvoj obrti in podjetništva

08. 09. 2023
Avtor: Anton Šijanec
OOZ CELJE

Že šesti Podjetniški zajtrk v tem letu je v organizaciji OOZ Celje in SPOT svetovanje Savinjska potekal v četrtek, 7. septembra 2023 z delovnim naslovom Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije kot del podpornega okolja za razvoj podjetništva. Udeležence in goste sta uvodoma pozdravila Peter Pišek, predsednik OOZ Celje in Martina Rečnik, sekretarka OOZ Celje.

OZS je pomemben del podpornega okolja

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je pomemben del podpornega okolja za razvoj podjetništva v Sloveniji in pomemben sogovornik pri oblikovanju zakonodajnih rešitev, odpravi ovir pri poslovanju MSP, kot tudi pri razvoju specifičnih poslovno-podpornih storitev. Še posebej v tem letu so razmere v gospodarstvu so podvržene nenehnim spremembam, zato sta gosta podjetniškega zajtrka Blaž Cvar, predsednik OZS in Danijel Lamperger, direktor OZS, zbranim udeležencem predstavila aktualne izzive, ki naš obrtno-zbornični sistem, kot pomemben del poslovnega okolja, čakajo v prihodnosti.

Podpora OZS prizadetim tudi ob poplavah

Beseda je tekla tudi o omejitvi škode kot posledice nedavnih poplav in rešitvah, obremenitvah gospodarstva, sokreiranju ukrepov, komunikaciji in konstruktivnem delu z velikimi izkušnjami zbornice v gospodarstvu, vlogi OZS v prizadevanju za sokreiranje stimulativnega okolja, prepoznavnosti zbornice v širšem prostoru ter vidnost v medijih, družinskih podjetjih in nasledstvu, promociji poklicev, storitvah zborničnega sistema za podjetja in ustvarjanju pozitivne podobe obrtnikov in podjetnikov.

Predsednik Cvar je ob tem izpostavili vprašanja, ki so za obrtnike in podjetnike najbolj aktualna. Veliko jih je utrpelo škodo v poplavah, zato se je OZS takoj odzvala saj želi čim bolj pomagati svojim članom. OZS kot tudi druge delodajalske organizacije opozarjajo že od lani na to, da gospodarstvo ne bo preneslo novih prispevkov in davkov. Povedal je tudi, da OZS trenutno izvaja anketo, katere analiza bo končana do MOSa. Z njo bomo podkrepili trditve, da se gospodarstvo ohlaja in da mora biti vlada pri sprejemanju novih obremenitev previdna. Zbranim je poudaril: »Zbornica je vedno bila in bo kredibilen partner pri podajanju predlogov in pobud, saj želi čim več prispevati k soustvarjanju stimulativnega okolja za podjetnike in obrtnike«.

Predsednik Pišek pa je ob zaključku izrazil veliko zadovoljstvo, da so celjski podjetniški zajtrki postali stalnica njihove zbornice in sklenil: »Zahvaljujem se gostom in udeležencem, ki s svojo prisotnostjo omogočajo konstruktivno razpravo o aktualnih gospodarskih temah. Naša prepoznavnost v javnosti je vedno večja, kar pomeni, da smo vedno bolj slišani in videni. Pred nami je še veliko izzivov in verjamem, da bomo skupaj poiskali ustrezne rešitve.«

Udeleženci iz različnih delov Savinjske regije so aktivno sodelovali v razpravi in v nadaljevanju neformalnega mrežena. Izrazili so pobudo, da je potrebno še več takšnih srečanj, kjer pridobijo informacije iz prve roke in lahko izrazijo svoja mnenja, izmenjajo izkušnje in dajejo pobude.

 

 

Preberite tudi