Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Pogorelo skladišče v Vižmarjih

02. 12. 2021
Avtor: Eva Mihelič

V torek, 30. novembra, v zgodnjih jutranjih urah je zagorel objekt v ljubljanskih Vižmarjih, kjer je imelo skladiščne prostore več obrtnikov in podjetnikov.

Po navedbah Uprave za zaščito in reševanje se je ogenj v notranjost objekta razširil s palet naloženih ob objektu. Pri gašenju požara je sodelovalo več kot 220 gasilcev iz 24 enot, aktiviran je bil celoten štab javne gasilske službe Ljubljana, predstavniki oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo pri Mestni občini Ljubljana ter državni ekološki laboratorij, saj se je v zrak dvigal močan temen dim.

Na srečo v požaru in intervenciji ni bilo poškodovanih, nastala pa je večja gospodarska škoda v več podjetjih. Mnogi med njimi so tudi člani obrtno-podjetniške zbornice, katerim bo na pomoč priskočila tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom. Za namen zbiranja pomoči oškodovanim v požaru je ustanova odprla svoj račun:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikomPožar vižmarje
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

 

Poslovni račun pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Požar Vižmarje

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1056

 

 

 

foto: Gasilska brigada Ljubljana