Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DELODAJALCI - ANKETA ZRSZ

Pomladanska anketa Napovednik zaposlovanja

08. 05. 2024
Avtor: Anton Šijanec
DELODAJALCI - ANKETA ZRSZ

Zavod RS za zaposlovanje delodajalce z 10 ali več zaposlenimi vabi, da še do petka, 10. maja, izpolnite kratek vprašalnik in tako prispevate k rezultatom raziskave Napovednik zaposlovanja. Zavod prosi, da ga seznanite z vplivom sedanjih gospodarskih razmer na svoje poslovanje, s kratkoročnimi načrti zaposlovanja in morebitnimi težavami pri kadrovanju.

Omenjeno raziskavo na Zavodu RS za zaposlovanje izvaja dvakrat na leto. Na podlagi rezultatov oblikujejo ukrepe, ki blažijo neskladja med ponudbo iskalcev zaposlitve in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela. S tem se, kolikor je mogoče, pripravijo na prihodnje stanje na trgu dela.

Odgovorite na vprašalnik, rok podaljšano do 10. 5. 2024

Ker so vaše izkušnje, napovedi in mnenja za ZRSZ zelo pomembni, še posebej v času hitrih gospodarskih sprememb in pomanjkanja domače delovne sile, vas prijazno vabimo, da še do 10. 5. 2024 izpolnite kratek vprašalnik za svoje podjetje ali organizacijo kot celoto.

Povezava na anketo v novici zavoda >>>

Za vaše sodelovanje se vam Zavod RS za zaposlovanje že v naprej iskreno zahvaljuje!

Preberite tudi
VIZIONAR ŽE V ARHIVU

O uspehu s stikali in vtičnicami, za pravičen odnos zavarovalnic do avtoserviserjev in zelo iskanih varilcih

V aktualni oddaji Vizionar – obrtnik in podjetnik smo obiskali uspešno podjetje Elektromaterial Lendava, kjer že sedmo desetletje razvijajo in izdelujejo stikala in vtičnice. Podjetje je uspešno preživelo čase tranzicije, ni se odreklo starim tehnologijam vsem znanih bakelitnih stikal in vtičnic ter tako s kombinacijo starih in kasnejših novih tehnologij ob preudarnem razvoju nadvse uspešno konkurirajo na tujih trgih kamor izvozijo veliko večino svojih izdelkov. Njihova posebnost je tudi, da vse naredijo sami, od načrtovanja, proizvodnje vseh sestavnih delov, do montaže in distribucije, s tem lažje konkurirajo, so neodvisni in hkrati zelo odporni na spremembe in morebitne težave poslovnega okolja. V studiu smo gostili Mirana Andrejeka, predsednika Sekcije avtoserviserjev pri OZS, ki nam je več povedal o prizadevanjih avtoserviserjev za bolj pravično usklajevanje cen njihovih storitev pri kritju škodnih zahtevkov z zavarovalnicami, slednje namreč s cenami, ki jih avtoserviserjem priznavajo, stroko postavljajo v nemogoč položaj in mnoge tudi že pred strečaj. Svoj sanjski poklic so nam tokrat predstavili varilci, kljub avtomatizaciji je človeška roka pri najbolj specialnih varilskih delih še vedno nenadomestljiva. Poklic varilca je deficitaren in zato zelo iskan. Delo varilcev smo spoznavali v prevaljskem podjetju ADteh, v katerem je okoli 45 zaposlenih. Večina njihovih varilcev prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije, kjer še šolajo za ta poklic, v Sloveniji potekajo izobraževanja zgolj po podjetjih.
27. 05. 2024