Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Poostreni inšpekcijski nadzori nad ukrepi za zagotavljanje varnosti in zdravja na delovnem mestu

25. NOVEMBER 2021  |   Zdenka Bedekovič

V skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) so delodajalci odgovorni za varnost in zdravje delavcev na delovnem mestu. Ukrepi z za zagotavljanje varnosti in zdravja se morajo sprejemati v postopku ocenjevanja tveganj.

Prav tako pa morajo delodajalci sprejeti strokovne ukrepe za zmanjševanje ter preprečevanje širjenja virusa SARS-COV-2. Ti pa morajo biti strokovni in skladni s predpisi.

Najbolj pomembna je ustrezna zaščita dihal, kot tudi tehnični (prezračevanje) in organizacijski (delo na domu, organizacija delovnega časa, prehrana in drugo) predpisi.

Posebno pozornost bo Inšpektorat RS za delo namenjal izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2. Tega bo izvajal pri delodajalcih v javnih prostorih delodajalcev, kot tudi v drugih prostorih. Inšpektorji bodo posebej pozorni na določitev ukrepov in sicer:

- uporabe zaščitnih mask;

- ustreznost zaščitnih mask in;

- njihovo uporabo med izvajanjem delovnega procesa pri delodajalcu.

Dostop do objavljene novice:

https://www.gov.si/novice/2021-11-24-ocenjevanje-tveganj-in-uporaba-zascitnih-mask-na-delovnih-mestih/

Preberite tudi:

Pišite nam