Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ODPADKI

Poročanje o odpadkih za leto 2023

05. 02. 2024
Avtor: Tamara Starič Petrović
ODPADKI

Agencija za okolje obvešča poslovne subjekte, da sta omogočena izpolnjevanje in predložitev poročil o odpadkih za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za uporabo spletne aplikacije je potrebna registracija.

V skladu z Uredbo o odpadkih morajo izvirni povzročitelji odpadkov, zbiralci odpadkov in izvajalci obdelave odpadkov najpozneje do 31. marca 2024 z uporabo aplikacije IS-Odpadki predložiti poročila o odpadkih za leto 2023.

Izvirni povzročitelji odpadkov predložijo poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP-nastajanje) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za to morajo biti registrirani kot uporabniki IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-nastajanje

Zbiralci odpadkov predložijo poročilo o zbiranju odpadkov (poročilo ODP-zbiranje) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-zbiranje.

Izvajalci obdelave odpadkov predložijo poročilo o obdelavi odpadkov (poročilo ODP-obdelava) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-obdelava.

Agencija za okolje svetuje vsem zavezancem za predložitev poročil, da si pred njihovo pripravo skrbno preberejo vse informacije, pojasnila in navodila za registracijo, uporabo aplikacije IS-Odpadki in predložitev poročil ODP-nastajanje, ODP-zbiranje, ODP-obdelava, ter da z njihovo oddajo ne čakajo do zadnjega dne. Za morebitna vprašanja in pomoč svetujemo uporabo poštnega predala isodpadki.arso@gov.si.

Na portalu državne uprave GOV.SI (Storitve ARSO → Odpadki) so na voljo tudi obrazci tistih poročil o odpadkih, za katere se ne uporablja aplikacija IS-Odpadki, ampak se jih predloži po e-pošti na naslov gp.arso@gov.si.

Vir: ARSO