Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ŽIVILCI V INDIJO

Poslovna delegacija EU bo decembra obiskala Indijo

23. 05. 2023
Avtor: Anton Šijanec
ŽIVILCI V INDIJO

Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja bo skupaj z delegacijo evropskih podjetij v začetku decembra letos obiskal Indijo. Med drugim bo delegacija obiskala tudi sejem Sial International Fair, kjer se bo Evropska unija predstavila z lastnim paviljonom in predstavila evropska podjetja.

 

Cilj obiska je olajšanje dostopa do indijskega trga

Glavni cilj njegovega obiska Indije, poleg srečanja z visokimi političnimi predstavniki Indije, je tudi olajšanje dostopa do trga in krepitev stikov med evropskimi in indijskimi podjetji, dejavnimi v agroživilskem sektorju. Zaradi tega ga bo na obisku spremljala gospodarska delegacija do 70 vodstvenih predstavnikov evropskih živilsko predelovalnih podjetij, predvsem s področij svinjine in perutnine, čokolade, slaščic in pekovskih izdelkov, mlečnih izdelkov, vina, piva in žganih pijač, oljčnega in rastlinskega olja, sadja in zelenjave, proizvodov z geografsko označbo ter blaga kot so žita, oljnice in živalske krme.

V skladu s tem se bo obisk v Indiji osredotočil na zagotavljanje tržnih informacij v sektorju hrane in pijače, čemur bodo sledile dejavnosti med podjetji. Program poslovne delegacije bo predstavnikom evropskega agroživilskega sektorja ponudil odlično platformo za odkrivanje indijskega trga in navezovanje neposrednih poslovnih stikov tako v New Delhiju (predvsem na SIAL India) kot tudi v Mumbaju.

Prijavite se zainteresirana podjetja

Zainteresirana slovenska podjetja in organizacije lahko oddajo svojo prijavo do najkasneje 15. 6. 2023 preko spletne povezav>>>

Končni izbor prijavljenih podjetij bo Evropska komisija pripravila na podlagi upoštevanja kriterija "product and geographical balance".

V priponki je tudi osnutek programa obiska >>>