Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
INTELEKTUALNA LASTNINA

Finančna pomoč za svetovanje na področju uveljavljanja pravic intelektualne lastnine

20. 09. 2023
Avtor: Anton Šijanec
INTELEKTUALNA LASTNINA

Urad za intelektualno lastnino skupaj s Češkim uradom za industrijsko lastnino in Avstrijskim patentnim uradom sodeluje v pilotnem projektu Urada Evropske unije za intelektualno lastnino. V okviru projekta bodo strokovnjaki s področja intelektualne lastnine v sodelujočih državah v obdobju od septembra do novembra pilotno izvedli nekaj storitev, poimenovanih »IP Scan Enforcement«.

Za storitev lahko mala in srednje velika podjetja (MSP) iz Slovenije prejmejo vrednotnico v višini 1.350 evrov.

Vrednotnica predstavlja finančno pomoč (sofinanciranje stroškov storitve) za svetovanje oziroma strokovno pomoč, ki jo MSP lahko prejme s strani strokovnjakov na področju uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (npr. spori glede kršitev pravic intelektualne lastnine, ugovori zoper prijave znamk, zahteve za ničnost pravic, kazenski, civilni in drugi spori).

To pomeni, da lahko od 18. septembra dalje MSP poleg že obstoječih vrednotnic za znamke, modele, patente in žlahtniteljske pravice pri EUIPO oddajo prijavo za vrednotnico za novo storitev »IP Scan Enforcement«.

Zainteresirana MSP lahko oddajo elektronsko vlogo za pridobitev vrednotnice za novo storitev (v angleščini) do 8. decembra 2023.

Po prejemu vrednotnice s strani EUIPO se lahko MSP iz Slovenije za izvedbo storitve obrnejo na Urad za intelektualno lastino, ki jih bo napotil na strokovnjake s področja intelektualne lastnine, ki sodelujejo pri pilotnem projektu.

Vir: URSIL