Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DELEGACIJA V LUKSEMBURG

Gospodarska delegacija ob obisku predsednika vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Luksemburg, 11.-12. september 2023

02. 08. 2023
Avtor: SPIRIT Slovenija
DELEGACIJA V LUKSEMBURG

Ob uradnem obisku predsednika vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Luksemburgu, SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju s slovenskim Veleposlaništvom v Bruslju organizira obisk slovenske poslovne delegacije s področja vesoljske industrije.

K udeležbi vljudno vabimo predstavnike slovenskih podjetij in raziskovalnih institucij, ki so že aktivni na področju vesolja in pri tem sodelujejo z Delegacijo RS pri ESA (Evropska vesoljska agencija).

Delegacija bo potekla 11. in 12. septembra 2023.

V sodelovanju z luksemburško vesoljsko agencijo bomo za udeležena slovenska podjetja glede na profile in interes organizirali mreženje s potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji. Na dogodku bosta oba predsednika vlade na kratko nagovorila slovenska in luksemburška podjetja.

Število mest v delegaciji je omejeno. Vsa zainteresirana in prijavljena podjetja mora dokončno potrditi še luksemburški partner.

 

Okvirni program delegacije
11. 9. 2023 Let: Ljubljana - Luksemburg
12. 9. 2023 Poslovni dogodek ob prisotnosti predsednikov vlad Republike Slovenije in Luksemburga
 
Mreženje med slovenskimi in luksemburškimi podjetji s področja vesoljske industrije
 
Let: Luksemburg - Ljubljana


Možnost sofinanciranja 60 % stroškov
Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Vlogo za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti najkasneje do 18. avgusta 2023. Priložiti je potrebno tudi potrdilo o prijavi na gospodarsko delegacijo, ki ga bo posameznem prijavljenemu podjetju izdal SPIRIT Slovenia.

Stroški udeležbe
SPIRIT Slovenija krije stroške organizacije delegacije ter lokalnih prevozov, medtem ko stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. V kolikor bi želeli koristiti ugodnosti skupinskega potovalnega aranžmaja in brezskrbno oditi na pot, vas vabimo, da vse v zvezi s potovanjem uredite preko turistične agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., ga. Nada Balažic, tel.: 01 – 232 0902, e-naslov nada@universum.si, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov.

Kotizacije ni.
 

Prijave

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdite preko elektronske prijavnice najkasneje do 12. avgusta 2023 oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost podjetij glede na prioritetna področja/sektorje ter vrstni red prijav.
 

Dodatne informacije:

MGTŠ: Anton Horžen, e-naslov: anton.horzen@gov.si; tel.: +386 (0)1 400 3703 (program delegacije)
SPIRIT Slovenija: Tina Lukan, e-naslov: tina.lukan@spiritslovenia.si, tel.: +386 5309 826 (organizacija delegacije)