Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ZMANJŠANJE POROČANJA

Javni posvet Evropske komisije za zmanjšanje zahtev po poročanju

10. 11. 2023
Avtor: Anton Šijanec
ZMANJŠANJE POROČANJA
Evropska komisija je sprožila javni posvet z namenom, da bi določili tiste zahteve glede poročanja, ki izhajajo iz zakonodaje EU in bi jih bilo mogoče racionalizirati ali celo odpraviti, ne da bi s tem ogrozili cilje politike. Pobuda je rezultat aktivnosti Evropske komisije za odpravo zakonodajnih bremen Long-term competitiveness of the EU: looking beyond 2030 >>>

 

Povratne informacije podjetij

Z javnim posvetom želi Evropska komisija pridobiti povratne informacije podjetij in držav članic o tem, katere zahteve glede poročanja, ki izhajajo iz zakonodaje EU, veljajo za najbolj obremenjujoče v smislu časa, ki je potreben za njihovo izpolnitev, stroškov ter ostalih težav, ki jih prinašajo te zahteve.

Predlogi za racionalizacijo

Poleg tega Komisija išče tudi predloge za racionalizacijo, posodobitev ali optimizacijo teh zahtev. Pri tem gre za odpravo odvečnih zahtev, prilagoditev pogostosti poročanja, možnosti za digitalizacijo, boljša uporaba drugih podatkovnih virov ali druge možne izboljšave učinkovitosti.

Oddajte svoja mnenja

Evropska komisija vas zato vabi, da tudi sami oddate svoje mnenje >>> in s tem prispevate k odpravi zakonodajnih bremen. Svoje mnenje lahko na navedeni povezavi oddate do 28. novembra 2023 v vseh uradnih jezikih Evropske skupnosti.

 

 

Vir: MGTŠ