Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DIGI INFO TOČKE

Obisk Digi Info Točke v Domžalah - Prvi Korak k Digitalni Sloveniji

04. 12. 2023
Avtor: Anton Šijanec
DIGI INFO TOČKE

V Domžalah je potekal poseben dogodek, ki je označil pomemben mejnik v digitalni transformaciji Slovenije. Na eni izmed Digi info točk, ki so del nacionalnega projekta DIGI INFO TOČKE, financiranega s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo, je bilo izvedeno radijsko javljanje v živo. Ta dogodek je bil izjemen, saj so se zbrali ključni akterji projekta: predstavniki Ministrstva za digitalno preobrazbo (MDP), predstavniki Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale ter nekaj uporabnikov, ki so že izkoristili svetovanja na digi točkah.

Projekt DIGI INFO TOČKE, pod vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, predstavlja ambiciozno pobudo za vzpostavitev 222 Digi info točk po vsej Sloveniji. Te točke igrajo ključno vlogo pri dvigu digitalnih kompetenc državljanov, saj ponujajo svetovanje in pomoč pri uporabi različnih digitalnih javnih storitev. V Domžalah, kot eni izmed izbranih lokacij, je bila ta iniciativa sprejeta z odprtimi rokami. Svetovanje in podpora na Digi info točki sta bili že od samega začetka usmerjeni v izboljšanje dostopa in uporabe digitalnih storitev, kot so elektronska osebna izkaznica, eUprava, eZdravje, eDavki, in mnoge druge. Pomen tovrstnih točk je še posebej opazen v občutljivem času, ko se svetovne razmere spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej in je digitalna pismenost ključna za polnopravno sodelovanje v družbi.

Svetovanje na Digi info točkah je zasnovano tako, da je dostopno in razumljivo za vsakogar, ne glede na predhodno znanje ali izkušnje z digitalnimi tehnologijami. Izvaja se v slovenskem jeziku, na območjih, kjer živita avtohtona italijanska in madžarska narodna skupnost, pa tudi v jezikih teh skupnosti. To pomeni, da projekt DIGI INFO TOČKE v svojem jedru nosi načela inkluzivnosti in dostopnosti. Svetovalci, ki so na Digi info točkah, niso le dobro usposobljeni, temveč imajo tudi napredne digitalne kompetence. Svoje znanje so pridobili skozi začetno usposabljanje in so certificirani s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo. To zagotavlja, da so informacije, ki jih posredujejo uporabnikom, zanesljive in aktualne.

Na dogodku v Domžalah so predstavniki MDP, Območne zbornice Domžale in uporabniki delili svoje izkušnje in mnenja o projektu. Njihove besede so odražale skupno prepričanje, da je digitalna transformacija ključnega pomena za prihodnost Slovenije.

Poleg radijskega javljanja se o odprtju in delovanju Digi info točk obvešča tudi preko spletnih strani, lokalnih radijskih postaj, interaktivnih plakatov in tiskanih oglasov v lokalnih ali regionalnih medijih. Na ta način želimo zagotoviti, da so informacije o dostopnosti in koristih Digi info točk dosegljive čim širšemu krogu ljudi. Zato vas vabimo, da tudi vi obiščete najbližjo Digi info točko in izkoristite priložnost za izboljšanje svojih digitalnih veščin. Ne glede na to, ali potrebujete pomoč pri uporabi e-storitev ali pa se le želite seznaniti z novimi digitalnimi orodji, na Digi info točkah vas čakajo strokovnjaki, pripravljeni pomagati.

Ne zamudite priložnosti, da postanete del digitalno izobražene Slovenije!

digi 04122023

Za ogled posnetka radijskega javljanja v Domžalah obiščite povezavo:
222 Digi info točk za dvig digitalnih kompetenc prebivalcev Slovenije (rtvslo.si) >>>

digi plakat 04122023

Za več informacij o projektu Digi info točke obiščite:
 Projekt Digi info točke na pletni strani OZS >>> ali
 Projekt Digi info točke na pletni strani MDP >>>