Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PODJETNIŠKA ZGODBA

OBSA - Več kot 25 let izkušenj na področju obdelave kovin

10. 07. 2023
Avtor: Eva Mihelič
PODJETNIŠKA ZGODBA

Podjetje OBSA d.o.o., katerega začetki ustanovitve segajo v leto 1995, je manjše družinsko podjetje, ki se ukvarja z mehansko obdelava kovin, natančneje s struženjem in rezkanjem. Ustanovila sta ga Aleksander in Darinka Obreza, danes pa ga uspešno vodi njun sin Miha.

Temelje podjetju sta Mihova starša postavljala v majhni delavnici, z leti pa je podjetje zraslo v sodobno opremljeno podjetje z desetimi zaposlenimi. Strojni park stalno posodabljajo in nadgrajujejo, hkrati pa iščejo priložnosti in možnosti za optimizacijo vseh procesov v podjetju.

Osnovna dejavnost podjetja, ki je skoraj 100-odstotni izvoznik, je proizvodnja in trženje CNC mehansko obdelanih delov. V večji meri gre za kovinske polizdelke za avtomobilsko industrijo in strojegradnjo. Njihove izdelke je mogoče najti tudi v tovornih vozilih Mercedes-Benz.

Kot je v pogovoru ob obisku predsednika OZS Blaža Cvara povedal Miha Obreza trenutno ne čutijo nikakršnega upada poslovanja, tudi plani kažejo stabilno poslovanje, nekateri poslovni partnerji jih celo spodbujajo k širitvi poslovanja. Vendar Miha zaenkrat vztraja na sedanjem obsegu, saj s kadrom nima težav, kapacitete strojev pa so popolnjene.

20230710-cvar-ravne-obsa-420230710-cvar-ravne-obsa20230710-cvar-ravne-obsa-220230710-cvar-ravne-obsa-3