Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
RAZISKAVA O ZELENI PROIZVODNJI

Raziskava o zeleni proizvodnji MSP

17. 09. 2023
Avtor: Pomurski park
RAZISKAVA  O ZELENI PROIZVODNJI

V okviru mednarodnega projekta GREENE 4.0 Pomurski park vabi k sodelovanju mala in srednje velika proizvodna podjetja.  Z namenom identificirati stanje v podjetjih ter razumeti ovire, izzive in pripravljenost MSP na prehod na zeleno proizvodnjo.

Z namenom identificirati stanje v podjetjih ter razumeti ovire, izzive in pripravljenost MSP na prehod na zeleno proizvodnjo, vas v prvi fazi vabimo, da odgovorite na anketo (cca 15 min), dostopno na sledeči povezavi: https://www.1ka.si/GREENE40.

Ta raziskava je del širše pobude za vzpostavitev edinstvene platforme, ki bo podpirala ustvarjanje novih vrednostnih verig za trajnostni poslovni prehod MSP in predstavlja osnovo za iskanje in razvoj orodij (dosegljivih) za podjetja, ki jim bodo pomagala pri boljši konkurenčnosti (npr: lažji dostop do "zelenih javnih virov financ", manjših davkov, ipd). Istočasno bomo videli ali/in kje so uporabniki pripravljeni sprejeti eventualno višjo ceno storitev, ker bo/je podjetje poslovalo skladno z zelenimi standardi. 

Z vašim izraženim interesom za sodelovanje lahko pridobite:

  1. Dostop do orodij, ki vam bodo v pomoč pri pripravah na spremembe (nova, obvezna zakonodaja v prihodu: EU Green Deal, Fit for 55);
  2. Vpogled v „zeleni prehod“ ;
  3. Pridobivanje znanja;
  4. Skladnost s predpisi;
  5. Priložnosti zelenega financiranja;
  6. Ekskluzivne priložnosti

Vabljeni k sodelovanju!