Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PROJEKT EEN

Regionalna konferenca mreže Enterprise Europe Network JV Evrope

12. 12. 2023
Avtor: Edina Zejnić
PROJEKT EEN

Letošnja regionalna konferenca mreže Enterprise Europe Network JV Evrope je potekala od 6. do 7. 12. 2023, v Skopju, v Severni Makedoniji. V okviru konference so sodelovali regionalni partnerji iz Severne Makedonije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Slovenije. Namen konference je bil izmenjavi izkušenj in okrepitvi sodelovanja partnerjev mreže v Jugovzhodni Evropi.

Konferenca je potekala dva dni in sicer prvi dan so potekale panelne razprave, ki so zajemale naslednje teme in sektorje: obnovljivi viri energije, krožno gospodarstvo in spodbujanje naložb. Prvi dan konference je potekalo tudi srečanje regionalnih koordinatorjev mreže Enterprise Europe Network. Drugi dan je v sodelovanju mreže Enterprise Europe Network in Srednjeevropske pobude – CEI organiziran demonstracijski dan krožnega gospodarstva Zahodnega Balkana. Na tem dogodku so se izbrana krožna zagonska podjetja iz regije predstavila pred mednarodno komisijo strokovnjakov in vlagateljev. Start-upi in podjetja v zgodnji fazi razvoja so predstavili svoje izdelke in potrebe, ki jih zanima sprejetje načel krožnega gospodarstva, zmanjšanje odpadkov in emisij, povečanje prihodkov ter razvoj inovativnih praks.

Na regionalni konferenci je bilo prisotnih 93 udeležencev iz 26 partnerskih organizacij Enterprise Europe Network in 17 zagonskih podjetij ter 6 strokovnjakov in vlagateljev (iz inkubatorja Go-Up, hamburške tehnološke univerze, pospeševalnika Green Brother, ZENIT GmbH in South-Central Ventures). Nekateri strokovnjaki so prišli iz partnerskih organizacij Enterprise Europe Network iz držav, ki so članice CEI.

Letošnje regionalne konference mreže Enterprise Europe Network so se iz Slovenije udeležili vsi predstavniki slovenskega konzorcija mreže Enterprise Europe Network.

Enterprise Europe Network je pomembna podporna mreža za podjetja z mednarodnimi ambicijami. Podjetnikom, raziskovalnim inštitutom, univerzam, tehnološkim centrom ter ustanovam za razvoj podjetništva in inovacij brezplačno pomaga v največji meri izkoristiti (poslovne) priložnosti v EU in širše, tako da posredujejo strokovno znanje in omogoči uporabo orodja za iskanje stikov, ki slovenska podjetja povezuje s pravimi mednarodnimi partnerji. Na ta način inovativne ideje spreminjajo v mednarodni uspeh.

V Sloveniji je Enterprise Europe Network prisoten v konzorciju sedmih partnerjev: