Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
JUŽNA KOREJA

Slovensko-korejski poslovni forum v Ljubljani, vabljeni k sodelovanju!

14. 07. 2023
Avtor: Anton Šijanec
JUŽNA KOREJA

Javna agencija Spirit Slovenija vabi podjetja, da se udeležijo slovensko-korejskega poslovnega foruma in dvostranskih srečanj s korejskimi podjetji konec avgusta v Ljubljani. Gre za nadaljevanje aktivnosti za okrepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Južno Korejo, so sporočili iz agencije. Rok za prijave je 23. julij.

Nadaljevanje aktivnosti za sodelovanje s Korejo

Agencija je letos samostojno in skupaj s partnerji že izvedla številne aktivnosti, povezane s korejskim trgom. Med njimi je v sporočilu za javnost izpostavila obisk korejske delegacije v Sloveniji pod vodstvom župana mesta Busan ter nedavni obisk gospodarske delegacije v Seulu, ko sta se tam mudila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon.

Že podpisan memorandum o poslovnem sodelovanju

V času junijskega obiska vladno-gospodarske delegacije sta Spirit Slovenija in korejska partnerska gospodarsko-investicijska agencija Kotra podpisali memorandum o medsebojnem sodelovanju. S tem sta se še dodatno zavezali h krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama, so spomnili.

Tokrat poslovno srečanje v Ljubljani

Zdaj na agenciji v sodelovanju s Korejsko gospodarsko zbornico pripravljajo povratni obisk delegacije korejskih podjetij v Sloveniji, in sicer bo ta 30. in 31. avgusta. Podjetja tako vabijo, da zanimanje za udeležbo na poslovnem forumu in srečanju s korejskimi podjetji potrdijo najkasneje do 23. julija.

Južna Koreja je zelo obetaven trg

Južna Koreja za Slovenijo predstavlja zelo obetaven trg. Je četrto največje gospodarstvo v Aziji, z močno razvitim proizvodnim sektorjem, osredotočenim na izvoz. Država je največji svetovni proizvajalec polprevodnikov, tuji izvozniki pa imajo tam številne poslovne priložnosti v kemični industriji, na trgu kozmetike ter na področju umetne inteligence in pametnih tovarn, so našteli v Spiritu.

V letu 2022 je Slovenija v Južno Korejo izvozila blago v vrednosti 71 milijonov evrov, uvozila pa ga je za 370 milijonov evrov. Skupna blagovna menjava med državama je lani tako znašala 441 milijonov evrov, s čimer se je Južna Koreja uvrstila na 28. mesto med najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami Slovenije. Slovenija tja izvaža predvsem električne stroje in opremo, uvaža pa največ železa in jekla.

 

Več informacij in prijave >>>

 

Vir: STA in SPIRIT Slovenija