Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
IZVOZNIKI

Vabljeni na izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja / International Trade Management ITM

11. 12. 2023
Avtor: Anton Šijanec
IZVOZNIKI

SPIRIT Slovenija, javna agencija v letu 2024 vpisuje v sedemnajsto generacijo izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM), ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation. ITM velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine. Do letos se ga je udeležilo že 220 vodilnih slovenskih MSP podjetij in beleži izjemen ugled, večino stroškov (cca. 8.000 EUR/udeleženca) pa krije SPIRIT Slovenija.

Vabimo vas k prijavi na predstavitveni webinar za International Trade Management (ITM) 2024, ki bo potekal 19. decembra 2023 ob 13:00 uri.

Informacije o predstavitvenem webinarju ITM 2024 ter prijavnico poiščite v nadaljevanju >>>

 

Kaj je ITM?

ITM velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine.

Slovenskim podjetjem je program na voljo od leta 2006 in v tem času ga je uspešno zaključilo že 222 zaposlenih v slovenskih malih in srednje velikih podjetjih. Zadovoljstvo udeležencev je izjemno, saj več kot 90 odstotkov diplomantov ocenjuje, da je program ITM presegel njihova pričakovanja.

Podjetja, ki so se udeležila programa, kažejo odlične rezultate poslovanja v tujini - v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM so podjetja povečala prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju za 40 odstotkov. Med udeleženci prejšnjih generacij vsako leto izberemo tudi ITM izvoznika leta.

Z odličnimi vsebinami programa skušamo podjetjem dostaviti znanje in jim prihraniti veliko časa ter sredstev zaradi napačnih poslovnih odločitev. Vabimo podjetja, da izkoristijo vse možnosti za pridobitev novih veščin in kompetenc za uspešen vstop na tuje trge ter se vpišejo v novo generacijo izobraževalnega programa ITM, ki se prične v letu 2024.

Komu je program ITM namenjen?

K udeležbi v programu vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij.

Namenjen je mlajšim (do 40 let) zaposlenim na izvoznih oddelkih v malih in srednjih podjetjih, ki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati ter aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati stari od 25 do 40 let, ki prihajajo iz malih in srednje velikih podjetij z najmanj 5 zaposlenimi, ki so v lanskem letu dosegla 10 do 35 odstotkov izvoza ter imajo končano visokošolsko ali univerzitetno izobrazbo.

Program ITM ni namenjen podjetjem, ki so registrirana za svetovalno dejavnost (poslovno svetovanje).

Kaj udeleženci programa pridobijo?

Udeleženci programa ITM pridobijo:

  •     Izvozni načrt in individualno svetovanje pri njegovi pripravi,
  •     Prodajno predstavitev,
  •     Praktično znanje iz ključnih področij mednarodnega poslovanja,
  •     Informacije o novostih in trendih pri oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  •     Večjo samozavest na področju poslovnega komuniciranja v tujem jeziku,
  •     Možnosti za strokovno rast,
  •     Nova poslovna poznanstva,
  •     Mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Delavnice ter mednarodni seminarji

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki serije delavnic 'Passport2Export' ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja, motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oziroma storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti, digitalizacijo poslovanja, in finančna sredstva. Na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah.

Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih. Individualen pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepimo z individualnimi konzultacijami s svetovalci, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

 

Informacije o predstavitvenem webinarju ITM 2024 ter prijavnico poiščite v nadaljevanju >>>