Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
GRADBINCI

Posodobljene Smernice za javno naročanje gradenj

18. 04. 2023
Avtor: Anton Šijanec
GRADBINCI
Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za javno naročanje, je s strokovnjaki na področju gradenj in z njimi povezanimi dejavnostmi, ki prihajajo tako iz državnih organov kot tudi raznih združenj in organizacij, pripravilo posodobljene Smernice za javno naročanje gradenj. Smernice zajemajo predloge za pravilno uporabo posameznih institutov javnega naročanja, s priporočili in opozorili.

 

Smernice, ki so bile prvič pripravljene leta 2017 in posodobljene leta 2018, so bile pripravljene z namenom zagotavljanja večje konkurenčnosti in enakopravne obravnave ponudnikov ter učinkovitega izvajanje javnih naročil gradenj.

Temeljijo na izhodiščih, ki jih določa Zakon o javnem naročanju (ZJN-3) in so orodje, ki ga njihovi pripravljavci priporočajo naročnikom za uporabo. Vsebujejo primerna ter z ZJN-3 usklajena napotila, usmeritve in predloge, kako naj praviloma poteka postopek javnega naročila za gradnjo.

Smernice so se ponovno posodobile v letošnjem letu zaradi sprememb zakonodaje na področju gradenj in potrebe po uskladitvi aktualne terminologije in pogojev za opravljanje dejavnosti. Posledično so bili posodobljeni in prilagojeni tudi primeri pogojev za sodelovanje v postopkih javnega naročanja.

Posodobljene smernice >>> vključujejo tudi posamezne podrobnejše opredelitve elementov priprave javnega naročila gradenj. Najdete jih na spletni strani Direktorata za javno naročanje >>>

 

Vir: MJU

 

Preberite tudi