Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Poudarek na zeleni energiji in tehnologijah, krožnem gospodarstvu in trajnostnem razvoju

15. SEPTEMBER 2022  |   Eva Mihelič

Tradicionalno mednarodno poslovno srečanje v času MOS Connect2Slovenija, ki ga organizirata Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in agencija Advantage Austria Ljubljana v sodelovanju z evropsko mrežo Enterprise Europe Network in SPIRIT Slovenija, je letos v Celje privabilo več kot 100 podjetnikov iz 14 držav.

Celodnevni dogodek se je začel s predstavitvami dobrih praks in izzivov zelenega prehoda, s katerimi se soočajo mala in srednja podjetja v Sloveniji in Avstriji, uvodoma pa so zbrane pozdravili podpredsednik OZS Peter Pišek, Wilhelm Nest, direktor Advantage Austria Ljubljana, in Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Peter Pišek je izrazil zadovoljstvo, da je mednarodno srečanje del sejma MOS in poudaril pomen takšnih poslovnih srečanj. »Poslovna srečanja, kakršno je to na sejmu, so izjemno pomembna, saj podjetnikom dajejo možnost in priložnost, da se na vnaprej dogovorjenih dvostranskih sestankih neposredno pogovarjajo s potencialnimi poslovnimi partnerji,« je še dejal Pišek in udeležencem srečanja zaželel uspešne pogovore. Wilhelm Nest je izpostavil tesne gospodarske vezi med Slovenijo in Avstrijo, ki se s poslovnim srečanjem na MOS, ki je že 15 let pomembno stičišče podjetnikov iz JV Evrope in regije Alpe-Adria, še dodatno krepi, Rok Capl pa se je dotaknil letošnje rdeče niti dogodka. »Trajnostno poslovanje in mednarodno sodelovanje sta ključna za konkurenčno poslovanje v prihodnje. Trajnostna naravnanost med drugim pomeni tudi učinkovito opravljanje z obnovljivimi viri energije in nova, zelena delovna mesta, kar pa odpira številne nove možnosti poslovnega sodelovanja,« je povedal Capl.

V nadaljevanju so priznani predstavniki iz gospodarstva in javne uprave spregovorili o izzivih in priložnostih zelenega prehoda, finančnih instrumentih za zelene investicije ter trajnostnem in okoljsko prijaznem razvoju.

Popoldanski del dogodka so zaznamovali 20-minutni individualni sestanki podjetnikov iz JV Evrope in regije Alpe-Adria. Glede na to, da je bil poudarek letošnjega srečanja na zelenem prehodu, krožnem gospodarstvu in trajnostnem razvoju, so se ga udeležili predstavniki podjetij, ki ponujajo izdelke, storitve in procese, ki uporabljajo obnovljive vire energije in zmanjšujejo rabo naravnih virov ali odpravljajo emisije in odpadke ter delujejo v skladu z načeli krožnega gospodarstva, na drugi strani pa podjetniki, ki so že stopili na pot zelenega prehoda ali pa to nameravajo storiti v prihodnje.

20220915-dsc_035720220915-dsc_033920220915-dsc_036320220915-dsc_036420220915-dsc_036820220915-dsc_037020220915-dsc_0336

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam