Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
GRADBENI ZAKON

Predlog manjših popravkov Gradbenega zakona

25. 04. 2023
Avtor: Anton Šijanec
GRADBENI ZAKON
Ministrstvo za naravne vire in prostor je na portalu e-demokracija objavilo predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Gradbenega zakona. S tem hkrati poziva vse, ki jih vsebina zanima, da predlog sprememb preberejo in nanj do 26. maja 2023 podajo tudi predloge in pripombe.

 

Le manjši popravki gradbene zakonodaje

Zakon o spremembah in dopolnitvah Gradbenega zakona vsebuje minimalne spremembe, ki se dotikajo le dveh vsebin. Gre za veljavnost gradbenega dovoljenja, ki ga ureja tako, da se izrecno veže samo na začetek izvajanja gradnje in ne več tudi na prijavo gradnje. Druga sprememba pa se nanaša na dodatno možnost imenovanja oseb za gradbene inšpektorje, in sicer tudi za osebe s prvo stopnjo izobrazbe v skladu z zakonom, ki ureja visoko šolstvo, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih prve stopnje, pri čemer je zanje posebej dodan še pogoj pet let delovnih izkušenj s področja gradbeništva.

Podajte morebitne pripombe

Ministrstvo prosi vse, ki jih vsebina predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Gradbenega zakona zanima, da predlog preberejo in preko e-naslova gp.mnvp@gov.si podajo svoje morebitne pripombe.

 

Vsebina predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Gradbenega zakona >>>

 

 

Preberite tudi