Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DIGITALNA EVROPA

Predložitev predlogov za sofinanciranje v okviru programa Digitalna Evropa

13. 03. 2024
Avtor: Anton Šijanec
DIGITALNA EVROPA

Program Digitalna Evropa (DIGITAL) je program financiranja Evropske unije, ki se osredotoča na zagotavljanje digitalnih tehnologij podjetjem, državljanom in javnim upravam. Zagotavlja strateško financiranje kot odgovor na izziv narediti Evropo bolj zeleno in bolj digitalno. Evropska Komisija sedaj poziva podjetja, javne uprave in druge organizacije k predložitvi predlogov za sofinanciranje v okviru tretjega sklopa razpisov.

O evropskem programu financiranja Digitalna Evropa

Program Digitalna Evropa (DIGITAL) je program financiranja Evropske unije, ki se osredotoča na zagotavljanje digitalnih tehnologij podjetjem, državljanom in javnim upravam. Zagotovlja strateško financiranje kot odgovor na izziv narediti Evropo bolj zeleno in bolj digitalno. Video predstavitev >>>

V korist zlasti malim in srednje velikim podjetjem

S tem namenom bo podprl projekte na petih ključnih področjih: superračunalništvo, umetna inteligenca, kibernetska varnost, napredne digitalne spretnosti ter zagotavljanje široke uporabe digitalnih tehnologij v gospodarstvu in družbi, tudi prek centrov za digitalne inovacije (DIH). Z načrtovanim skupnim proračunom v višini 7,5 milijarde evrov (v tekočih cenah) želi pospešiti gospodarsko okrevanje ter oblikovati digitalno preobrazbo evropske družbe in gospodarstva, kar bo koristilo vsem, še zlasti malim in srednje velikim podjetjem.

Program DIGITAL dopolnjuje vrsto drugih programov

Program Digitalna Evropa teh izzivov ne rešuje ločeno temveč dopolnjuje sredstva, ki so na voljo v okviru drugih programov EU, kot so program Obzorje Evropa za raziskave in inovacije ter instrument za povezovanje Evrope za digitalno infrastrukturo, instrument za oživitev gospodarstva in odpornost ter strukturni skladi, če omenimo le nekatere. Je del naslednjega dolgoročnega proračuna EU, to je večletnega finančnega okvira za obdobje 2021-2027.

Poziv k predložitvi predlogov za sofinanciranje

Evropska Komisija poziva podjetja, javne uprave in druge organizacije k predložitvi predlogov za sofinanciranje v okviru tretjega sklopa razpisov, objavljenem v angleškem jeziku:

Oblak, podatki in umetna inteligenca:

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-AI-06 (6 topics)

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-DATA-AI-06 (3 topics)

Call: DIGITAL-2024-AI-ACT-06 (3 topics)

Call: DIGITAL-2024-AI-06 (4 topics)

Call: DIGITAL-2024-CLOUD-DATA-06 (3 topics)

Napredna digitalna znanja in spretnosti:

Call: DIGITAL-2024-ADVANCED-SKILLS-06 (1 topic)

Call: DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-06 (1 topic)

Pospeševanje čim boljše uporabe tehnologij:

Call: DIGITAL-2024-BESTUSE-06 (1 topic)

Rok za oddajo prijav: 29. maj 2024

 

Vzpostavitev mreže nacionalnih koordinacijskih centrov z državami članicami:

Call: DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-NCC-06 (1 topic)

Prvi rok za oddajo prijav: 29. maj 2024

 

Vir: MDP

 

Preberite tudi