Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Pregled odprtih razpisov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

26. NOVEMBER 2021  |   Maja Rigač

V začetku leta 2021 so na MGRT načrtovali skupno 659,3 milijonov evrov sredstev razvojnih spodbud (248,8 milijonov evrov nepovratnih ter 410,5 milijonov evrov povratnih sredstev). Po sprejemu letnega načrta razvojnih spodbud so intenzivno nadaljevali z razvojem novih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi epidemije in sedaj sredstva za pomoč gospodarstvu dodatno povečujejo.

Tako bo gospodarstvu z izvedbo dodatnih ukrepov v letu 2021 dejansko namenjenih skupno 839,8 milijonov evrov razvojnih spodbud, in sicer od tega 306,6 milijonov evrov nepovratnih sredstev ter 533,2 milijonov evrov povratnih sredstev. To pomeni, da bo za gospodarstvo dodatnih 180,5 milijonov evrov razvojnih sredstev pomoči, kot so sprva načrtovali.

Pri številnih že objavljenih ukrepih so sredstva povišali, dodatno pa bodo izvedli nove ukrepe na področju turizma in prvi razpis iz naslova mehanizma Načrta za okrevanje in odpornost za področje digitalizacije.

Ukrepe ministrstvo izvaja samo in preko izvajalcev, ki so SID banka, Javna agencija SPIRIT, Javni sklad RS za podjetništvo (znan kot SPS), Javni sklad RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja (znan kot SRRS), Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS (znan kot JŠRIS) ter Slovenska turistična organizacija (znana kot STO).

Ukrepi, katerih objavo načrtujejo izvesti do konca leta 2021, so naslednji:

  1. Mentorske sheme za ranljive skupine, zaposlene v socialnih podjetjih 2021-2022 v vrednosti 3 milijonov evrov (izvajalec je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, planirana objava v decembru 2021),
  2. Prestrukturiranje in razvoj slovenskih gorskih centrov v vrednosti predvidoma do 50 milijonov evrov (izvajalec Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, planirana objava v decembru 2021),
  3. Neposredna potrditev operacije Turizem 3 gostinstvo in turizem - enkratni dodatek v vrednosti 13,8 milijonov evrov (izvajalec SPIRIT, planirana potrditev ukrepa v decembru 2021, objava s strani SPIRIT pa v začetku naslednjega leta),
  4. Javni razpis za digitalno transformacijo podjetij v vrednosti 44 milijonov evrov (izvajalec Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, planirana objava v decembru 2021).

Potencialne prijavitelje pozivajo, da spremljajo spletno stran ministrstva ter izvajalskih organizacij ministrstva, in da se v primeru kakršnihkoli vprašanj vezanih na navedene ukrepe obrnete na »info točko« ministrstva

 

Trenutno odprti razpisi – nepovratna sredstva

Preberite tudi:

Pišite nam