Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

30. 05. 2022
Avtor: Tamara Starič Petrović

Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 posledično pomeni prenehanje veljavnosti vseh ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja in obvladovanja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Predlog o prenehanju veljavnosti Odloka je 25. maja 2022 podala Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 ter svetovala, da se za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije (to je 31. maja 2022).

 

Z začetkom prenehanja veljavnosti odloka so tako prenehale naslednje obveznosti oz. ukrepi: nošenje mask, razkuževanje rok, prezračevanje zaprtih prostorov, upoštevanje navodil NIJZ, kot tudi pravne podlage za izrekanje prekrškovnih sankcij glede nespoštovanja ukrepov za zajezitev virusa SARS-CoV-2.

 

Vir: Ministrstvo za zdravje

Preberite tudi