Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Prevoz skupine otrok z vozili do 1+8 potnikov

26. NOVEMBER 2020  |   Natalija Repanšek

Kot smo že pojasnili - za prevoz otrok z vozili, ki so zasnovana in izdelana za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika - ni potreben tehnični pregled vsakih šest mesecev (ne glede na to ali gre za javni prevoz skupine otrok ali za osebni prevoz skupine otrok).

 

S sprejetim Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa se torej:

-  določa, da se za skupino otrok ne šteje tudi skupina petih ali več otrok družine in sorodnikov v ravni črti in v stranski črti do vštetega tretjega kolena (torej ne samo iste družine);

izključuje obvezna uporaba tahografov za prevoz skupine otrok z vozili, ki so zaradi svoje konstrukcije ali stalne opreme primerna za prevoz največ osmih otrok, kar izhaja tudi iz Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta št. 561/2006 o usklajevanju določene socialne zakonodaje v zvezi s cestnim prometom, ki v 2. členu določa, da se uredba uporablja za prevoz po cesti potnikov za vozili, ki so zaradi svoje konstrukcije ali stalne opreme primerna za prevoz več kot devet oseb, skupaj z voznikom, in so temu tudi namenjena ter  

izključuje opravljanje šestmesečnih tehničnih pregledov vozil, s katerimi se opravljajo prevozi skupine otrok, ki so zasnovana in izdelana za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika.

vir: Ministrstvo za infrastrukturo RS

Preberite tudi:

Pišite nam